Στην ιδιαιτερότητα του αγώνα της Κυριακής με αντιπάλους τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ αναφέρθηκε ο αρχηγός του "Αγιαξ της Ηπείρου" και πρώην παίκτης της Κρητικής ομάδας Ηλίας Κώτσιος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό του Ηρακλείου Athletic Radio.
"Πρέπει να σταματήσει αυτό το μίσος που υπάρχει. Ό,τι έγινε, έγινε και θα πρέπει να μπει ένα τέλος. Εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω από τους φιλάθλους του ΟΦΗ να έχουν κόσμια συμπεριφορά και είναι κρίμα να χαλάσουν κάποιοι την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες του ΟΦΗ, ο προπονητής που τον γνωρίζω αρκετά καλά και ο Νίκος Μαχλάς", τόνισε ο Κώτσιος και πρόσθεσε: "Πρέπει να σταματήσουν όλα και μακάρι να ξεκινήσει αυτό από τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Και στο κάτω κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι η Κρητική φιλοξενία είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και αυτό πρέπει να γίνει".
Ο Κώτσιος μίλησε και για τα γεγονότα του αγώνα του Α' γύρου στους Ζωσιμάδες, τα οποία πυροδότησαν νέα ένταση μεταξύ των δυο ομάδων: "Είχα πει και τότε ότι δεν έπρεπε να γίνει τίποτα. Δυστυχώς, μετά τον αγώνα ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι όλοι μας και η υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό που βιώνω εγώ σαν ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να μιλήσω σαν οπαδός και σαν φίλαθλος Σκεφτόμουν μετά το τέλος του αγώνα ότι μπορούσε να χαλάσει όλη την προσπάθεια που κάναμε ένας ανόητος οπαδός".
"Ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και από την πλευρά του ΟΦΗ γιατί όλοι στην ομάδα κάνουν μεγάλη προσπάθεια και σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό του Ηρακλή, είναι η μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Θα είναι κρίμα να σταματήσουν κάποιοι την προσπάθεια του ΟΦΗ. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν συνέβη τίποτα. Όλοι οι παίκτες μεταξύ τους είναι φίλοι και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων. Δεν γίνεται να πετάει ο καθένας οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο και να τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής ή και να κάνει κακό ακόμα και στους ίδιους τους εαυτούς τους".