Με σβηστές τις μηχανές η ΑΕΚ πέρασε από την Ξάνθη επικρατώντας της Skoda με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο, οι Λεονάρντο (3') και Λυμπερόπουλος (26'). Αρνήθηκε πέναλτι στον Μίτσελ ο Γιάχος, ενώ δεν απέβαλε -ως όφειλε- τους Μαρσελίνιο Λέιτε και Νίκο Λυμπερόπουλο.
Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς με τον -υπό παραχώρηση στην ΑΕΛ- Λεονάρντο ο οποίος, όντας κρύος ακόμη, εξαπέλυσε έναν κεραυνό από το ύψος του πέναλτι, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Γκσμπούρνινγκ.
Οι γηπεδούχοι μετά την ψυχρολουσία βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν βρήκαν διαδρόμους απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των κιτρινόμαυρων.
Στο 26' ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λυμπερόπουλος πιο ψηλά απ' όλους, με γυριστή κεφαλιά, νίκησε για δεύτερη φορά στον αγώνα τον Γκσμπούρνινγκ.
Οι Ακρίτες είδαν την ΑΕΚ να φτάνει εύκολα και χωρίς πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση, στο 0-2 και αποφάσισαν να σοβαρευτούν. Ο εκνευρισμός όμως δεν τους επέτρεψε -πέραν της ανούσιας κατοχής- να καταφέρουν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.
Στο 2ο μέρος η Ξάνθη έχοντας την κατοχή, συνέχισε να πιέζει, όμως και πάλι δεν μπορούσε -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- να απειλήσει τον Αραμπατζή. Το παιχνίδι κύλησε σε αυτό το τέμπο, χωρίς κάτι το αξιόλογο, μέχρι το 90' με τον δικέφαλο να φτάνει σε μια πολύ σημαντική νίκη.