Ξάνθη - ΑΕΛ 1-1

Δημοσίευση: 21/02/2011 11:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
175 προβολές

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ξάνθη και ΑΕΛ στα Πηγάδια, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ιδίως στο πρώτο μέρος.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου ευτύχησε να προηγηθεί σχετικά γρήγορα (στο 14') με κοντινό σουτ του Μπόατενγκ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρσελίνιο.

Η συνέχεια ανήκε στην ΑΕΛ, η οποία πολιόρκησε την εστία του Γκσπούρνινγκ κερδίζοντας μάλιστα τρία κόρνερ σε ένα δίλεπτο.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα σε καλό χρονικό σημείο, αφού απέμεναν επτά λεπτά για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Σκόρερ ο Ρομέου με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στην επανάληψη, οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά από τα καρέ των Γκσπούρνινγκ και Τσοντοφάλσκι μειώθηκαν, χωρίς ωστόσο να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Σε αυτό συνέβαλαν οι δύο προπονητές που έριξαν στη μάχη παίκτες επιθετικογενείς, για να "κλέψουν" το τρίποντο. 

Εν τέλει, δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να φεύγουν ισόπαλες από τα Πηγάδια. Το αποτέλεσμα αφήνει πικρή γεύση στους "βυσσινί", καθώς δεν ήταν λίγα τα σημεία που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έτσι, η διαφορά από τον Πανιώνιο παρέμεινε στους έξι βαθμούς. Από την άλλη πλευρά και η Ξάνθη δεν μπορεί να... πανηγυρίζει για το σημερινό αποτέλεσμα, αφού παρέμεινε κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.

Το κλειδί: Η απόκρουση του Γκσπούρνινγκ στο τετ α τετ με τον Τσιμπάμπα, στη φάση του 75ου λεπτού. Αν γινόταν το 2-1, πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι μέχρι το τέλος.

MVP: Ο Γκσπούρνινγκ. Επενέβη όπου χρειάστηκε, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσιμπάμπα. Μπορεί να ήταν αρκετά δραστήριος, όμως έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Ν. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣυνθέσειςΞάνθη:

Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Τζόρνταν Στιούαρτ, Σπύρος Βάλλας, Θανάσης Κωστούλας, Ολουμπάγιο Αντεφέμι, Μάουρο Πόι (73' Κρίστοφερ Κατόνγκο), Ντιέγκο Κιντάνα (60' Κώστας Φλίσκας), Δημήτρης Κομεσίδης, Τζορτζ Μπόατενγκ, Δημήτρης Σουάνης (70' Βλάσης Καζάκης), Μαρσελίνιο Λέιτε

Α.Ε.Λ.:

Καμίλ Τσοντοφάλσκι, Στέλιος Βενετίδης, Χρήστος Μελίσσης (46' Βασίλης Ρέντζας), Στάθης Ταυλαρίδης, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ματίας Ιγκλέσιας, Τουμέρ Μετίν (65' Αλεξάντερ Σίμιτς), Περέιρα Ρομέου, Μοχαμάν Αμπουμπακαρί, Φαμπρίς Πανκράτ, Ζόελ Τσιμπάμπα (83' Σανέλ Κούλιτς)