Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει τις εκπλήξεις στο Κύπελλο με νέο θύμα του την Skoda Ξάνθη. Τα "λιοντάρια" νίκησαν 2-1 στα Πηγάδια και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Mεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντα Κόστα, ο οποίος πέτυχε τα γκολ των νικητών.
Δεν είναι γραφτό της Ξάνθης να φτάσει ψηλά στο Κύπελλο. Η θεωρητικά εύκολη αποστολή στα Πηγάδια κόντρα στον Πανσερραϊκό μετατράπηκε σε εφιάλτη με τους Σερραίους να παίρνουν την πρόκριση και να είναι πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος της Football League στο Κύπελλο. Μάλιστα, ο Πανσερραϊκός συνεχίζει τις εκπλήξεις στο Κύπελλο μετά από αυτές που είχε πετύχει πρόσφατα κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν δυνατά την αναμέτρηση και πίεσαν από την αρχή τους φιλοξενούμενους, έχοντας την πρώτη καλή φάση με τον Πόι στο 13ο λεπτό. Η υπεροχή έφερε γκολ στο 24' όταν ο Μαρσελίνιο άλλαξε με τον Καζάκη, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.
Το τέρμα ανέβασε κατακόρυφα την υπεροχή της Ξάνθης, η οποία δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες για να καθαρίσει τη νίκη και την πρόκριση από το πρώτο μέρος. Λίγο πριν, όμως, τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός ευτύχησε να ισοφαρίσει ουσιαστικά στην πρώτη του φάση όταν ο Ντα Κόστα νίκησε τον Λυμπερόπουλο και έγραψε το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι Σερραίοι έμαθαν από το πάθημά τους και ήταν πιο καλά οργανωμένοι στην άμυνα με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τους Ακρίτες να κάνουν το παιχνίδι τους. Πάντως, η ομάδα του Ουζουνίδη είχε κάποιες φάσεις για να σκοράρει, κάτι όμως που κατάφερε ο Πανσερραϊκός στο 63ο λεπτό με τον Ντα Κόστα.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη πέτυχε γκολ με τον Μαρκόφσκι, αλλά ο Κύρκος το ακύρωσε ως επιθετικό φάουλ. Το ριπλέι, πάντως, δεν τον δικαιώνει.
Το κλειδί του αγώνα:
Η τύχη. Ο Πανσερραϊκός την είχε και πήρε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση.
Ο αδύναμος κρίκος:
Ο Κύρκος. Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν και οι καθυστερήσεις και λήξει το ματς, κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του ματς.
MVP:
Ντα Κόστα. Θέλει και ερώτημα;