Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βασιλεία 3-3

Δημοσίευση: 28/09/2011 10:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
105 προβολές

Στα 37 χρόνια προπονητικής του καριέρας ο Φέργκιουσον δεν έχει χάσει ποτέ σε ματς που έχει προηγηθεί 2-0. Η ιστορία έμελλε να αλλάξει από τη Βασιλεία, η οποία πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο Θέατρο των Ονείρων (3-3) μετά από μία ονειρεμένη ανατροπή. Ο Γιανγκ έσωσε τη Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις.

Η εικόνα του αγώνα:

Είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίζεις με την αδύναμη (για τα δεδομένα της Μάντσεστερ) Βασιλεία. Σε αυτό προσθέστε το γεγονός ότι έχει προηγηθεί η ισοπαλία με τη Στόουκ στο πρωτάθλημα. Το πιθανό σενάριο θέλει την ομάδα του Φέργκιουσον να ξεσπά στους Ελβετούς και να παίρνει μία εύκολη νίκη. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί με 2-0 μέσα σε ένα λεπτό, όλα δείχνουν ένα θριαμβευτικό βράδυ.

Ελα, όμως, που τα δύο γκολ του Γουέλμπεκ στο 16ο και 17ο λεπτό, μετά από ισάριθμες μπαλιές του Γκιγκς, δεν έφτασαν. Γιατί η Βασιλεία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" κατέβασαν ταχύτητα μετά το γρήγορο 2-0 και είδαν το ματς... αφ' υψηλού και έκαναν το "μπαμ" στο "Ολντ Τράφορντ".

Σε μία... "οικογενειακή" υπόθεση (Φράι), οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0, 2-2 μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 58ο λεπτό ο Φάμπιαν Φράι σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και στο 60ο λεπτό σέντραρε έτοιμο γκολ στον Αλεξάντερ Φράι (τον... καλό), ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο τέρμα του σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των ομίλων. Και κάπου εδώ φτάσαμε στην ανατροπή του σεναρίου που ήθελε τη Γιουνάιτεντ να περνά ένα άνετο βράδυ, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως... ο δολοφόνος ήταν η Βασιλεία.

Μετά την ψυχρολουσία, ο Φέργκιουσον έβαλε στο ματς τον Παρκ και τον Νάνι, ευελπιστώντας σε αποκατάσταση της τάξης, αλλά ο Βαλέντσια έκανε το λάθος και με πέναλτι στον Στρέλερ έδωσε το δικαίωμα στη Βασιλεία να φτάσει στην ανατροπή και με το δεύτερο γκολ του Αλεξάντερ Φράι να φτάσει στο 2-3.

Το θρίλερ τελικά είχε χάπι εντ, αν μπορείς να το πεις έτσι, στις καθυστερήσεις όταν ο Ασλεϊ Γιανγκ, με το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νάνι και έφερε το ματς στα ίσια.

Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων οι κόκκινοι διάβολοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την ανατροπή και το τρίποντο της νίκης, η Βασιλεία όμως πήρε τον βαθμό και άφησε στην τρίτη θέση του ομίλου τους αντιπάλους.

Το κλειδί του αγώνα:

Το εύκολο και γρήγορο 2-0 της Γιουνάιτεντ, η οποία δεν είχε Ρούνεϊ και Ερνάντες ξεγέλασε κόσμο. Ακόμα και τους ίδιους τους παίκτες των γηπεδούχων που πίστεψαν πως καθάρισαν. Η Βασιλεία είχε την τύχη με το μέρος τους ισοφαρίζοντας με δύο γρήγορα γκολ, αλλά είχε και τόλμη δείχνοντας πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.

MVP:

Οι Φράι έχουν το όνομα, έχουν και τη χάρη. Φάμπιαν και Αλεξάντερ έκαναν τη ζημιά στη Μάντσεστερ.

Ο αδύναμος κρίκος:

Η γενικότερη νοοτροπία της Γιουνάιτεντ που πίστεψε πως έχει... εύκολα τους Ελβετούς. Ειδικά μετά το 2-0. Και το πλήρωσε.

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Φάμπιο (69' Νάνι), Φιλ Τζόουνς, Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Άντερσον (82' Μπερμπάτοφ), Γκιγκς (61' Παρκ), Άσλεϊ Γιανγκ, Βαλένσια, Γουέλμπεκ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχοφερ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Παρκ Γιου-Χο, Καμπράλ, Ζουά, Σάκα, Φάμπιαν Φράι (77' Τσίπερφιλντ), Αλεξάντερ Φράι (89' Χάκα), Στρέλερ (81' Παρκ)