Η Νάπολι είχε 21 χρόνια να παίξει εντός έδρας στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τους παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι. Επικράτησαν με 2-0 της Βιγιαρεάλ και έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους “16”.
Με τη βοήθεια του φανατικού κοινού τους οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη στο πρώτο 20λεπτο. Στο 15' ο Λαβέτσι σέντραρε, στο δεύτερο δοκάρι η άμυνα της Βιγιαρεάλ ξέχασε τον Χάμσικ και ο Σλοβάκος άνοιξε το σκορ με διαγώνιο πλασέ.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο Λαβέτσει κέρδισε πέναλτι από τον Ροντρίγκες και ο Καβάνι δεν έχασε την ευκαιρία από τα 11 βήματα. Στο 32' ο Γαρίδο απέσυρε το θύτη της εσχάτης των ποινών και πέρασε στη θέση του τον Καμούνιας.
Η Βιγιαρεάλ άλλαξε εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και αφού στο πρώτο μέρος ο Νίλμαρ είχε χάσει σημαντική ευκαιρία για να μειώσει. Στην επανάληψη οι Ρόσι, Καμούνιας απείλησαν τον Ντε Σάνκτις, αλλά πότε ο Ιταλός τερματοφύλακας, πότε η αδυναμία τους να σημαδέψουν σωστά δεν έφερε το γκολ για τους Λεβαντίνους.
MVP
Ο Εζέκιελ Λαβέτσι κατάφερε σε δύο λεπτά να κάνει διπλή ζημιά στη Βιγιαρεάλ. Το κοφτερό του μυαλό τον βοήθησε να γίνει δημιουργός των τερμάτων της ομάδας του. Πραγματικός “δαίμονας” γνώρισε την αποθέωση από το κοινό του Σαν Πάολο.
Κλεδί του αγώνα
Όταν θες να πάρεις αποτέλεσμα σε ένα “φλογισμένο” γήπεδο και δέχεσαι δύο γκολ πριν καν το καταλάβεις τότε δεν έχεις ελπίδες για κάτι καλό.
Αδύναμος κρίκος
Ο Γκονζάλο Ροντρίγκες δεν δικαιολόγησε την εμπειρία του. Ήταν μέσα και στα δύο γκολ των γηπεδούχων και γι' αυτό έγινε νωρίς αλλαγή από τον προπονητή του.
Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Ντοσένα, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Χάμσικ (79' Μασκάρα), Ζουνίγκα, Γκαργκάνο, Ινλέρ, (72' Πάντεφ), Λαβέτσι (88' Σαντάνα)
Βιγιαρεάλ: Λόπεθ, Ροντρίγκες (32' Καμούνιας), Μουσάκιο, Ζαπάτα, Καταλά, Ντε Γκουζμάν(84' Πέρεθ), Κάνι, Σένα (84' Μουμπάρακ), Σοριάνο, Νίλμαρ, Ρόσι