Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε πολύ νωρίς (2'), ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς στις Σέρρες αφού ο ψυχωμένος Πανσερραϊκός βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει (1-1). Δοκάρι ο Τσιρίλο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι Σερραίοι αποφάσισαν να μπουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την εστία του Χαλκιά, ο Μάκης Χάβος όμως, γεμίζοντας το γήπεδο με χαφ (έβαλε και τον Κάτσε) ελαχιστοποίησε τους κινδύνους. Και όμως, κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει (73') εκμεταλλευόμενος αφενός το λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ και αφετέρου την εξαιρετική προσπάθεια του Γεωργιάδη.
Στο διάστημα που απέμενε ο ΠΑΟΚ πίεσε (όχι όσο θα περίμενε κανείς), ο Χάβος όμως δεν είχε επιλογές στον πάγκο για να τονώσει την επίθεση της ομάδας του. Είχε ήδη αντικαταστήσει τον Αθανασιάδη ενώ όταν έβαλε τον Παπάζογλου απέμεναν μόλις πέντε λεπτά μέχρι τη λήξη. Παρόλααυτά ο Δικέφαλος απείλησε και αν το σουτ του Τσιρίλο πήγαινε δύο εκατοστά πιο χαμηλά θα είχε πανηγυρίσει τη νίκη. Η μπάλα όμως εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι και η ευκαιρία για το διπλό, έστω και την ύστατη ώρα, πέταξε.