Με τον μόνιμο σκόρερ του, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή (1-0) και σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση.
Πολύ πιο συνειδητοποιημένη για τις ανάγκες της αναμέτρησης, η ομάδα του Μάκη Χάβου γέμισε το γήπεδο με τη διάταξή της και πιέζοντας ψηλά πήρε πολλές δεύτερες ευκαιρίες για επίθεση. Κάπως έτσι άλλωστε προήλθε και το γκολ του Βιεϊρίνια στο 10' αφού πριν από το εντυπωσιακό σουτ του Πορτογάλου προηγήθηκε πίεση των μέσων του ΠΑΟΚ και επανάκτηση της μπάλας.
Την ίδια ώρα ο Ηρακλής, όταν δεν πελαγοδρομούσε (αμυντικά) σίγουρα φλυαρούσε (επιθετικά) χάνοντας μόνο μία καλή ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο (και αυτή σπαταλήθηκε φθηνά από τον Μάρα). Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει διαδρόμους στην άμυνα του ΠΑΟΚ και μοιραία έμεινε μακριά από την περιοχή του Χαλκιά.
Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την 8η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του επί του Ηρακλή ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε εντός έδρας αγώνα για πρώτη φορά φέτος.
Με την προσθήκη του Παπαστεριανού στο 46' ο Ουζουνίδης επιχείρησε να φρεσκάρει την προβληματική, είναι η αλήθεια, μεσαία γραμμή της ομάδας του αλλά παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής κυκλοφόρησε στοιχειωδώς καλύτερα την μπάλα, μεγάλες φάσεις όμως δεν δημιούργησε. Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας επιφυλακτικά από το 46' μέχρι το 70', διαπίστωσε ότι είχε πια πολλούς κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα τους οποίους επιχείρησε να εκμεταλλευτεί (με τον φρέσκο Φιλόμενο) χωρίς όμως επιτυχία.
Ο Ηρακλής τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά, ο Ουζουνίδης τράβηξε το χαρτί του Βέλλιου από τον πάγκο αλλά αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, οι ευκαιρίες αποτέλεσαν ευσεβή πόθο.