Με "σβηστές μηχανές" κι εν μέσω συμφωνίας με τον Κάρλος Τέβες (όπως γνωστοποίησε ο Αντριάνο Γκαλιάνι), η Μίλαν δεν ασχολήθηκε όσο χρειάστηκε με το παιχνίδι κόντρα στην Πίλζεν, με συνέπεια να "κολλήσει" στην ισοπαλία 2-2.
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε ενδεκάδα με κάποιες αλλαγές, αλλά με γραμμή κρούσης τους Αλεσάντρε Πάτο και Ρομπίνιο, η στάθμη παρέμενε υπέρ των "ροσονέρι". Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν κάτι να διεκδικήσουν από αυτό το παιχνίδι και έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον, με συνέπεια να πάρουν το πάνω χέρι στον αγώνα και στα πρώτα 20 λεπτά να ανησυχήσουν τους Ιταλούς. Η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν τουλάχιστον αστεία και ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012, ο νεαρός μεσοεπιθετικός Βάτσλαβ Πίλαρ, ανέλαβε την οργάνωση της επίθεσης των Τσέχων. Ο Μάρκο Αμέλια απάντησε σε όσες περιπτώσεις δοκιμάστηκε και η αναγκαστική αλλαγή του μέσου Πετρ Γίρατσεκ έκοψε τον ρυθμό της Πίλζεν. Ο Πάτο δεν κατάφερε να απειλήσει για τους "ροσονέρι", που είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και έχασαν και τον Αντόνιο Νοτσερίνο με τραυματισμό στο 40', την περίοδο, δηλαδή, που οι γηπεδούχοι ανακτούσαν δυναμικά τα "ηνία" και έχαναν ευκαιρίες.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους πρωταθλητές Ιταλίας να κάνουν επίδειξη ισχύος. Στο 46' ο Πίλαρ έχασε μία ευκαιρία και 2 λεπτά αργότερα η Πίλζεν βρέθηκε να χάνει με 2-0. Οι Πάτο και Ρομπίνιο συνεργάστηκαν άριστα και σημείωσαν από 1 γκολ, με συνέπεια να "καθαρίσουν" το ούτως ή άλλως αδιάφορο παιχνίδι για τους "ροσονέρι". Τα 2 απανωτά "χτυπήματα" επηρέασαν τους γηπεδούχους, που έχασαν τον έλεγχο που είχαν στο πρώτο μέρος και οι έμπειροι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν αυτό το γεγονός, ψάχνοντας στο momentum κι άλλα γκολ. Το πιεστικό 10λεπτο δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά ο χρόνος είχε κυλήσει. Το τέρμα του Ντάβιντ Μπίστρον στο 89' αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από γκολ της τιμής, αφού η απαράδεκτη αδιαφορία της άμυνας των "ροσονέρι" έδωσε την ευκαιρία στην αλλαγή, στον Σλοβάκο Μίχαλ Ντούρις, να ισοφαρίσει σε 2-2 για τους γηπεδούχους στην εκπνοή.
Κλειδί
Η Μίλαν παρατάχθηκε δίχως στόχους στον αγωνιστικό χώρο, αφού ό,τι και να συνέβαινε, θα τερμάτισε 2η. Εάν είχε στοιχειώδη άμυνα, θα έφτανε και στη νίκη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το πλήρωσε.
MVP
Η ψυχή των γηπεδούχων, που δεν τα παράτησαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρότι αντιμετώπιζαν ένα τόσο "βαρύ" όνομα και παρότι βρέθηκαν 2 γκολ πίσω στο σκορ μέσα σε 2 λεπτά στις αρχές του πρώτου μέρους.
Αδύναμος κρίκος
Το άγχος από το ντεμπούτο του 19χρονου Ματία ντε Σίλιο δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της αμυντικής γραμμής των Ιταλών σε όλο το ματς. Πλην του τερματοφύλακα Αμέλια, οι υπόλοιποι αμυντικοί (και αμυνόμενοι) παίρνουν κάκιστο βαθμό, ειδικά όταν η αποστολή τους ήταν να συγκρατήσουν τους περιορισμένης ποιότητας Τσέχους.
Οι συνθέσεις
Πίλζεν: Τσεχ, Ράιτοραλ, Μπίστρον, Τσισόφσκι, Λιμπέρσκι, Γίρατσεκ (28' Ντάριντα), Χόρβατ, Πέτρζελα, Κόλαρ (67' Ντούρις), Πίλαρ (84' Χόρα), Μπάκος
Μίλαν: Αμέλια, ντε Σίλιο, Μπονέρα, Μεξές, Ταϊουό (90' Τζαμπρότα), Εμανουέλσον, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο (40' Σίλβα), Ζέεντορφ, Πάτο, Ρομπίνιο (81' Κριστάντε)



