ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Άρνηση στελεχών της Siemens να δώσουν στοιχεία

11/06/2010 274 digitalcrete.gr
Επεισοδιακή ήταν η ημέρα για την εξεταστική επιτροπή της υπόθεσης Siemens, αφού, μετά την εμπλοκή μεγάλων επιχειρηματικών ονομάτων, οι οποίοι κλήθηκαν για κατάθεση, τη σκυτάλη πήρε η άρνηση των στελεχών της Siemens, Μαυρίδη και Δενδρινού, να δώσουν στοιχεία προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης που είναι ήδη κατηγορούμενος για διακίνηση μαύρου χρήματος, επέμεινε και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενώπιον της εξεταστικής στην επίκληση της ιδιότητας του κατηγορουμένου προκειμένου να μην καταθέσει.

Μετά την άρνηση Μαυρίδη να καταθέσει, ακυρώθηκε και η πρωτοβουλία που είχε πάρει ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τη γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που είχε ήδη κληθεί.

Ο έτερος κύριος Siemens, πρώην τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Διονύσης Δενδρινός, μίλησε χωρίς στην ουσία να πει κάτι που να βοηθήσει την έρευνα.

Ο μάρτυρας παρουσιάστηκε να έχει πλήρη άγνοια των ανόμων συμπεριφορών Χριστοφοράκου. "Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν στον όμιλο οι αποκαλύψεις. Η καθημερινή συμπεριφορά Χριστοφοράκου δεν παρέπεμπε σε αυτά που αποκαλύφθηκαν", είπε.

Ο κ. Δενδρινός που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το Νοέμβριο 2008 αρνήθηκε την κατηγορία της απάτης που του έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας ότι η Siemens παρέδωσε τον εξοπλισμό που όφειλε από τη σύμβασή της τον Ιούλιο 2004 πριν τους ολυμπιακούς αγώνες.

Αυτά ήταν το ΤΕΤΡΑ, οι κάμερες, οι τερματικοί σταθμοί και το σύστημα εντοπισμού οχημάτων AVL. Υποστήριξε ότι τυχόν άλλες καθυστερήσεις οφείλονταν στην ανάδοχο εταιρεία που κατά τον ίδιο ευθύνεται για τα προβλήματα στη διαλειτουργικότητα του C4I.

Ο μάρτυρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δόθηκαν χρήματα, λέγοντας ότι, αν έγιναν αυτά, μεθοδεύτηκαν από τη μητρική εταιρεία, με πιθανούς αποδέκτες πολιτικά κόμματα, ενώ δεν απέκλεισε μεγάλο μέρος από τις μίζες να πήγαν στις τσέπες στελεχών της εταιρείας που φέρονταν ως διακινητές.

Έβγαλε ψεύτη τον δικηγόρο της η Τσακάλου

Την Τετάρτη (9/6) επανήλθε σε τρίτη εξέταση η γραμματέας του Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία διέψευσε τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια ότι "η ίδια έβλεπε βουλευτές από όλα τα κόμματα".

"Ήταν μια λανθασμένη υπενθύμιση", απάντησε η κ. Τσακάλου και το θέμα έκλεισε.

Βερελής: “Ήταν καθήκον μου να συζητώ με Χριστοφοράκο”

Στο μεταξύ, με νέα δήλωσή του στον Τύπο, επανέρχεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Βερελής, αναφορικά με τις αναφορές για το όνομά του στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου.

Ο ίδιος παραπέμπει σε παλαιότερη δήλωσή του, ότι ήταν εκείνος που άσκησε ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών πιέσεις στη Siemens και μάλιστα εισηγήθηκε να αποκλειστεί κοινοπραξία που δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της, αλλά δεν έγινε τελικώς χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος.

Σημειώνει ακόμη ότι ο ίδιος θεωρούσε μέρος της δουλειάς του και του καθήκοντός του να συναντά το Χριστοφοράκο, ενώ αναρωτιέται "τι δουλειά είχαν όλοι οι υπόλοιποι που αναγράφονται" και σημειώνει ότι "όποιος είχε λόγους να μη καταγράφεται στα ημερολόγια κι από ενδιάμεσους γραμματείς, υπήρχαν πιο πρόσφοροι τρόποι επικοινωνίας, αφού την εποχή εκείνη υπήρχαν και καρτοκινητά".

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.