ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ήττα - τιμωρία για το Σαρκοζί

22/03/2010 366 digitalcrete.gr
Τη νίκη τους επισφράγισαν οι δυνάμεις της Αριστεράς εις βάρος του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, μετά το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της χώρας, την Κυριακή (21/03).

Με καταμετρημένο το 80,2% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) υπό την Μαρτίν Ομπρί και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν ποσοστό 53,7% σε εθνική κλίμακα και 21 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες -μία περισσότερη συγκριτικά με τις τοπικές εκλογές του 2004.

Η κυβερνώσα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί της ακολουθούν με ποσοστό 35,2%, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο λαμβάνει ποσοστό 10%, αλλά ο ηγέτης του Ζαν-Μαρί Λεπέν συγκεντρώνει τη στήριξη σχεδόν του 25% των ψηφοφόρων στην εκλογική του περιφέρεια στο νότο της Γαλλίας.

Η εκλογική έκβαση συνιστά θρίαμβο για τους Σοσιαλιστές και μοναδική «ανάσα» για τον Σαρκοζί είναι η πρόβλεψη των exit poll ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της Αλσατίας στα ανατολικά -της μίας εκ των δύο περιφερειών που βρίσκονταν στα χέρια της δεξιάς.

Υπενθυμίζεται, πως στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, την Κυριακή (14/03), το κόμμα του Σαρκοζί πήρε μόλις το 26% των ψήφων, έναντι ποσοστού 29% που έλαβαν οι Σοσιαλιστές.

Σχετικά αυξημένη ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), εννέα ώρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία ανερχόταν σε 43,47%, ενώ την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό ανερχόταν σε 39,29%.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.