ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Παράταση εργασιών στην εξεταστική για Βατοπέδι

02/06/2010 321 digitalcrete.gr
Ολιγοήμερη παράταση εργασιών πήρε η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνα της υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ύστερα από τη διαβίβαση της δικογραφίας μέσα στην οποία αναφέρεται η εμπλοκή του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Κιλτίδη.

Ο κ. Κιλτίδης είχε αποδεχτεί την εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου του, Χρ. Μπότσιου, για «διοικητικό» χαρακτηρισμό της έκτασης που παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπαιδίου ως δασικής, ωστόσο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, δρομολόγησε τις διαδικασίες για χαρακτηρισμό ως «δάσους».

Την Τετάρτη (2/6) ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα περάσει από την εξεταστική Επιτροπή ενώ αναμένεται η κατάθεση του επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη ο οποίος έχει την εταιρία TORCASO Investments από όπου η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, αγόρασε ακίνητο στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτη. Η ίδια εταιρία είχε στο παρελθόν συναλλαγές με τη μονή Βατοπεδίου. Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει πως όταν έγινε η αγοραπωλησία εκείνος δεν ήταν ιδιοκτήτης της.

Μια μέρα πριν την απόφαση παράτασης των εργασιών, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει τετράμηνη παράταση κάτι που η επιτροπή το απέρριψε.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.