ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Τον Ιούλιο η απολογία του Αγγέλου

28/06/2010 276 digitalcrete.gr
Τον επόμενο μήνα αναμένεται να απολογηθεί ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Εναντίον του κ. Αγγέλου έχει ήδη ασκηθεί κατηγορία από την ειδική εφέτη ανακριτή, Ειρήνη Καλού, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην απολογία της πρώην διευθύντριας της πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, η οποία είχε κατηγορήσει για ηθική αυτουργία στις «ιερές ανταλλαγές» τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Θόδωρο Ρουσόπουλο, καθώς και τον κ. Γιάννη Αγγέλου.

Επιβαρυντική ήταν και η κατάθεση του πρώην υφυπουργού οικονομικών, Πέτρου Δούκα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος είχε καταθέσει :

«Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης αφού τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο κ. Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση το Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για την υπόθεση και για την ύπαρξη της Μονής. Εξέλαβα το τηλεφώνημα όχι ως παρέμβαση αλλά ως ενδιαφέρον για τη μη καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου. Ουδέποτε μου ζητήθηκε -και ούτε θα μπορούσε να μου ζητηθεί- να κάνω κάτι παράνομο ή παραβατικό».

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.