Την στιγμή που στον ΔΟΛ και στον Πήγασο περιμένουν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο για την 48ωρη απεργίας που έχουν κυρήξει η ΕΠΗΕΑ και η ΕΣΗΕΑ στα δύο συγκροτήματα για την Πέμπτη (30/9) και την Παρασκευή (1/10) οι φωνές αντίθεσης πληθαίνουν.
«Eίμαστε αναλώσιμοι με αξιοπρέπεια. Ούτε τα ασφαλιστικά μέτρα των αφεντικών, ούτε οι υστερικές κρίσεις των γλυφτών της εργοδοσίας, ούτε οι απειλές, οι εκβιασμοί, οι ύβρεις, το ψέμα πως η εκπρόσωπος του ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΈΣΚΑΣΕ, ΕΝΩ ΕΙΣΗΧΘΗ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΓΝΑ, ούτε οι..κάλπες ρουφιάνων, ούτε οι φωνές προισταμένων, που παίρνουν μισθό 10.000 ευρώ και άνω , ούτε ο φόβος κάποιων παραπλανημένων μας πτοούν.
ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΑ".
Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ " ΠΟΡΝΗ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΠΩΣ ΤΑ..ΤΣΙΡΑΚΙΑ" , ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ !!!
ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ Υ.Γ συγχαρητήρια στον εκπρόσωπο του GOAL, ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ και στην εκπρόσωπο του "ΕΘΝΟΥΣ", Ιωάννα Ηλιάδη. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΤΕΞΑΝ ΚΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.»
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ"
«Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στην «Εξέδρα των Σπορ» ψήφισαν απόψε, 29 Σεπτεμβρίου 2010, υπέρ της δημοσιογραφικής απεργίας σε όλο τον ελληνικό Τύπο και κατά της επιλεκτικής απεργίας στον ΔΟΛ και στον «Πήγασο». Συγκεκριμένα 23 δημοσιογράφοι - μέλη της ΕΣΗΕΑ ψήφισαν κατά της 48ωρης απεργίας στον ΔΟΛ. Ουδείς ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης της ΕΣΗΕΑ. Και οι 23 συντάκτες της «Εξέδρας», μέλη της ΕΣΗΕΑ ψήφισαν υπέρ μιας γενικευμένης απεργίας στον κλάδο».
Εποπτικό Όργανο ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχία στις αποφάσεις για την απεργία
«Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΣ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε.
Διάφορες κατ' επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.