Δύο κάτοχοι Όσκαρ η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τομ Χαμνκς είναι οι επικρατέστεροι για να πρωταγωνιστήσουν στην ταινία με την ιστορία του εννιάχρονου παιδιού Όσκαρ Σελ, ο οποίος χάνει τον πατέρα του στις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.
Οι διάσημοι ηθοποιοί θα παίξουν τους γονείς ενός "παιδιού θαύμα", επιστήμονα και ειρηνιστή , του Οσκαρ Σελ, ο οποίος θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για να ανακαλύψει την οικογένεια του, όταν ο πατέρας του που πέθανε την 11η Σεπτεμβρίου, του κληροδότησε ένα περίεργο κλειδί!
Η ταινία ακολουθεί τον Όσκαρ,καθώς αυτός προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος στα αλήθεια ήταν ο πατέρας του.
Όμως, θα υπάρχουν και παράλληλες αφηγήσεις με τη ιστορία των γονιών αλλά και των παππούδων του παιδιού, που γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου.