Η Διοίκηση της ΕΡΤ, με γνώμονα τον διοικητικό και οικονομικό εξορθολογισμό, αλλά και τη λειτουργία της ΕΡΤ σε καθεστώς διαφάνειας ως προς τη διαχείριση των οικονομικών της, σας ενημερώνει ότι ο προϋπολογισμός για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010 στη Ν. Αφρική ανέρχεται στο ποσό των 848.420 ευρώ.
Οι αγώνες διεξάγονται σε εννέα πόλεις της Ν. Αφρικής και η βάση της αποστολής της ΕΡΤ, που αποτελείται από 17 άτομα, είναι το Durban. Εξ αυτών, οι τρεις είναι σχολιαστές αγώνων, τρεις δημοσιογράφοι για την κάλυψη του ρεπορτάζ της Εθνικής Ελλάδας και ένας για τις αντιπάλους της, τρεις δημοσιογράφοι για τις μεταδόσεις και το ρεπορτάζ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ένας διευθυντής παραγωγής, ένας σκηνοθέτης και πέντε τεχνικοί. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει 64 συνολικά αγώνες.
Για πρώτη φορά, η περιγραφή και ο σχολιασμός κάποιων εξ αυτών θα γίνει από την Αθήνα. Συνολικά 41 παιχνίδια θα μεταδοθούν από τα studio στην ΕΡΤ. Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδος περάσει στη «Φάση των 16», υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50 χιλιάδες ευρώ.
Το κόστος για την κάλυψη του Μουντιάλ, είναι εξορθολογισμένο και ιδιαίτερα περιορισμένο, σε σχέση με την κάλυψη όλων των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο παρελθόν. Γεγονός που προκύπτει, όταν γίνει σύγκριση με το τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2008, που έγινε στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας με συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με σαφώς πιο ευνοϊκές συνθήκες μετακίνησης και διαμονής και λιγότερους αγώνες προς κάλυψη, 31 έναντι 64 ,το συνολικό κόστος του Euro 2008 ήταν 1.089.508,32 ευρώ, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ επιπλέον από το κόστος του Mundial 2010.