Η Nokia δεν θα χρησιμοποιήσει Android

Δημοσίευση: 25/09/2010 03:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
420 προβολές

Ίσως ένα από τα καλύτερα άρθρα σχετικά με την φημολογία Nokia με Android και Nokia με Windows Phone 7 λειτουργικό. Ξέρετε, όλους αυτούς που θέλουν να πείσουν ότι η Νokia πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια που κάνει, μαζί τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων, ώστε να ξεκινήσει από την αρχή με ένα νέο λειτουργικό όπως το Android ή τα Windows Phone 7.

Για το Android η απάντηση έχει δοθεί ήδη περιλαμβάνοντας πολύ κρύο, ούρα και ένα μεγάλο όχι. Για τα Windows Phone 7 οι φήμες πιάνονται από την σχέση του νέου CEO, Stephen Elop, με την Microsoft αλλά ξεχνούν ότι τα Windows Phone 7 δεν έχουν αποδείξει ακόμα πόσο super-wow είναι σε επίπεδο πωλήσεων, αποδοχής από το κοινό κλπ,

Το σημαντικότερο στοιχείο στο post του Thomas Ricker είναι η αναφορά στο Qt και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Nokia στην έκδοση Qt 4.7. Η αίσθηση που υπάρχει από αυτούς που ξέρουν, developers και πιο ειδικούς στο θέμα, είναι ότι το Qt 4.7 είναι πλέον σε αυτό το ώριμο στάδιο ανάπτυξης ώστε να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για τον λόγο που ακριβώς σχεδιάστηκε. Αυτό σημαίνει ότι το SDK έχει εξελιχθεί τόσο ώστε οι ισχυρισμοί της Nokia σχετικά με το πόσο εύκολη, γρήγορη και αποδοτική είναι η ανάπτυξη εφαρμογών στο Qt (μία φορά) και η εκτέλεση του κώδικα σε διάφορες πλατφόρμες (Symbian, MeeGo, Windows κλπ), είναι πραγματικοί και όχι λόγια του αέρα. Διαβάστε το Nokia releases Qt 4.7 with terrific new mobile UI framework του Ryan Paul και θα καταλάβετε πόσο έχουν προχωρήσει.

Η στρατηγική της Nokia καθυστέρησε να εξελιχθεί παράλληλα με τον ανταγωνισμό, βρίσκεται όμως ένα κλικ πριν την ολοκλήρωση. Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, πολύ καλά. Ο χρόνος θα δείξει αν το Qt, το Symbian^4 που αναμένεται στις αρχές του 2011 και το MeeGo κινητό που λογικά θα δούμε σε περίπου 2 μήνες είναι ικανά να οδηγήσουν όχι μόνο την τιμή της μετοχής προς τα πάνω αλλά την Nokia πίσω στην αρένα των καινοτόμων παιχτών της αγοράς high end smartphone

Πηγή: pestaola.gr