Περισσότερα χρήματα ξοδεύουν στην αγορά τραγουδιών αυτοί που κατεβάζουν παράνομα μουσική στο διαδίκτυο σε σύγκριση με αυτούς που απλά αγοράζουν, σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων.
Ο Οντούν Μόλντε, υπεύθυνος της μελέτης δήλωσε πως όσοι «κατεβάζουν» δωρεάν τραγούδια αγοράζουν 10 φορές περισσότερη μουσική στο διαδίκτυο σε σχέση με τα άτομα που δεν ασχολούνται με το κατέβασμα μουσικής και προσέθεσε ότι: «Αυτό δείχνει πως υπάρχει πραγματική βούληση να πληρώσουν για την μουσική, αρκεί να είναι άμεσα διαθέσιμη. Η μουσική βιομηχανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τα νέα μέσα και όχι να μάχεται εναντίον τους».
Η μελέτη έγινε σε 1.901 νέους, ηλικίας 15-20, το Νοέμβριο του 2008 από την εμπορική σχολή Νορβηγίας ΒΙ και την εταιρία αναλύσεων Perduco.
Πηγή: cosmo.gr