Παρουσιάστηκε η ERTworld

Δημοσίευση: 15/02/2008 05:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1413 προβολές

Η ERTworld βρέθηκε την Τρίτη (12/2) στο προσκήνιο, με την παρουσίαση του προγράμματός της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης Δημήτρης Γόντικας, ο διευθυντής Διεθνών Τηλεοπτικών Εκπομπών Νίκος Κούρτης και ο σύμβουλος προέδρου Μίμης Παπαναγιώτου, ανέλαβαν την παρουσίαση του προγράμματος της δορυφορικής τηλεόρασης, η οποία είναι διαθέσιμη σε πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, σε διάστημα δύο χρόνων αναβαθμίστηκε ποιοτικά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, αφού ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις και οι ανάγκες της ομογένειας, ενώ για τη μετονομασία του καναλιού από ERTsat σε ERTworld, τόνισε ότι βασικός άξονάς του είναι η παραγωγή προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στα προβλήματα των Ελλήνων του εξωτερικού και στην επιθυμία τους για άμεση επαφή με την πατρίδα.

Από την πλευρά του ο κ. Κούρτης παρουσίασε τις νέες εκπομπές της ERTworld, υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές στόχευσαν τόσο στη διεύρυνση του σήματος, όσο και στην ποιοτική άνοδο του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούρτη, αυτή τη στιγμή οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο μπορούν να παρακολουθούν ένα ποιοτικό πρόγραμμα, που αποτελείται κατά 20 % από αμιγές δορυφορικό πρόγραμμα, με στόχο το ποσοστό αυτό να φτάσει το 30 – 40% εντός του έτους ενώ προσέθεσε ότι από τον Μάρτιο, η ERTworld θα εκπέμπει σε δύο ροές προγράμματος, ώστε οι ομογενείς να μπορούν να παρακολουθούν το πρόγραμμά της σε κατάλληλες ώρες.

Πηγή: cosmo.gr