"Πόρτα" σε 90.000 χρήστες του MySpace

Δημοσίευση: 04/02/2009 12:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
546 προβολές

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com διέγραψε 90.000 εγγεγραμμένους χρήστες της, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Οι διαγραφέντες εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ψευδώνυμά τους στο Διαδίκτυο, δεδομένα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στις Αρχές.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανθρώπων με καταδίκη στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, που το MySpace παρείχε στον υπουργό Δικαιοσύνης της πολιτείας Κονέκτικατ Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ήταν υπερδιπλάσιος αυτού που προέβλεπε η ίδια η υπηρεσία όταν άρχισε την εκστρατεία για την καταπολέμηση των online απειλών για τα ανήλικα παιδιά.

«Αυτή η σοκαριστική αποκάλυψη -που προέκυψε από την κλήτευσή μας - αποτελεί καίρια απόδειξη ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο βρίθουν ανθρώπων που έχουν εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά» ανέφερε ο Μπλούμενταλ.

Ο υπουργός Δικιαοσύνης του Κονέκτικατ προειδοποίησε επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ακόμη καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα σε τέτοια δίκτυα, οι οποίοι χρησιμοποιούν άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψευδώνυμα.

Πηγή: cosmo.gr