Απειλές για την παράσταση που σκηνοθετεί η κόρη της Σεμίνας Διγενή

Δημοσίευση: 09/02/2011 08:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
512 προβολές

Αυτή την φορά οι «τρομοκράτες» δεν έριξαν βόμβες όπως έγινε την Παρασκευή (4/2) στην σκηνή του θεάτρου Τέχνης στην Φρυνίχου, στην Πλάκα. Τα απειλητικά τους όμως μηνύματα και τηλεφωνήματα ήταν ικανά να αναβάλουν ελπίζουμε προς το παρόν την παράσταση που προκάλεσε αντιδράσεις με τις "περίπτύξεις" Ιησού και Μαγδαληνής στην σκηνή.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο "No Body Else" που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, κόρη της Σεμίνας Διγενή, το οποίο όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Κακογιάννη αναβάλλεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso" οι συντελεστές της παράστασης δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με ηλεκτρονικά μηνύματα, τηλεφωνήματα και μέσω blogs του διαδικτύου ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο του ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" άγνωστοι απείλησαν πως αν ανέβει η παράσταση θα καταστρέψουν τον χώρο του θεάτρου.

Η παράσταση "No Body Else" με θέμα της το σώμα και τη μνήμη που φέρει αυτό είχε σημανθεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους και πολλοί έγραψαν σε blogs ότι το θέμα του έργου προσβάλει σύμβολα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ενώ σε ανακοίνωση του οι εκπρόσωποι του ιδρύματος λένε πως οι ισχυρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εκφράζουν τη θλίψη τους αλλά και την αντίθεσή τους σε κάθε δια λόγου ή πράξης απειλή, κατά δημιουργών της Τέχνης και κατ `επέκταση της παρεμπόδισης της ελευθερίας της έκφρασης.

Ελπίζουμε αυτό να είναι το τελευταίο γεγονός που αμαυρώνει την καλλιτεχνική ζωή της χώρας. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί από 31 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.