Μπέζος: Θα χαρώ, αν η κόρη μου με κάνει με τα κρεμμυδάκια

Δημοσίευση: 21/01/2013 11:01
Συντάκτης: archived
521 προβολές

Σε μια πραγματικά σπάνια συνέντευξη, οι Γιάννης και Ηρώ Μπέζου μίλησαν για την πρώτη τους θεατρική συνεργασία και για το πόσο άβολο ή όχι είναι κάτι τέτοιο.

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Αντιγόνη" του Ζαν Ανούιγ, ενώ στο ρόλο της Αντιγόνης βρίσκεται η κόρη του, Ηρώ! Μιλώντας μαζί στο "Βήμα", πατέρας και κόρη μίλησαν για τη σχέση τους, αλλά και την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συνεργασία.

"Στη δουλειά μας τίποτα δεν γίνεται στο όνομα του πατρός ή της μητρός. Η ανησυχία μας είναι μία: η πραγμάτωση της παράστασης", ξεκαθάρισε ο πάντα μετρημένος Γιάννης Μπέζος και συνεχίζει. "Η ιδέα ήταν δική μου και αφορούσε αυτό το έργο, που ήθελα εδώ και καιρό να ανεβάσω με ή χωρίς την Ηρώ! Κάποια στιγμή μιλώντας με τη μητέρα της (σ.σ. Ναταλία Τσαλίκη), μου ήρθε η ιδέα και της το πρότεινα. Κατά τη γνώμη μου, τα έχει όλα η Ηρώ και γι’ αυτό ήθελα να δοκιμαστεί, να δοκιμαστούμε μαζί. Το διάβασε, της άρεσε. Είχε κάποιες επιφυλάξεις στην αρχή αλλά μετά συμφώνησε".
"Κατά τη γνώμη μου, τα έχει όλα η Ηρώ και γι’ αυτό ήθελα να δοκιμαστεί, να δοκιμαστούμε μαζί"

Από την πλευρά της, η νεαρή ηθοποιός και κόρη του Γιάννη Μπέζου αποκάλυψε τους φόβους της, σχετικά με την παράσταση. "Είχα επιφυλάξεις για όλα! Η αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν 'όχι'. Εκείνος επέμεινε, οπότε αναρωτήθηκα τους λόγους του 'όχι'’. Ο προφανής ήταν ότι δεν θέλω να δουλέψω μαζί με τον πατέρα μου, ότι θέλω να κάνω άλλα πράγματα, να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους.

Στη συνέχεια, όταν είδα πόσο απαιτητικό είναι και πόσο ιδιαίτερη είναι η σχέση των δυο ηρώων, φοβήθηκα επιπλέον. Αυτόν τον φόβο έπρεπε κυρίως να ξεπεράσω. Τελικά διαψεύστηκα. Δεν νιώθω αμηχανία βλέποντας ένα τόσο κοντινό μου πρόσωπο αλλιώς", τόνισε η Ηρώ.

Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι έχει κερδίσει πολλά από την Ηρώ ως ηθοποιό, αλλά περισσότερο ως κόρη του και ομολογεί ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις αυτήν την περίοδο μαζί της, εξαιτίας της συνεργασίας τους. Τέλος, όσον αφορά το 'εγώ' του στο σανίδι, ο Γιάννης Μπέζος είπε χαρακτηριστικά:

"Θα τρελαθώ από τη χαρά μου αν μου πουν ότι η κόρη σου σε έκανε με τα κρεμμυδάκια!". Σαφής, σαφέστατος.