Ο μητροπολίτης Πατρών λογοκρίνει τα Κορίτσια με τα μαύρα

Δημοσίευση: 29/08/2011 09:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
409 προβολές

Οι αντιδράσεις δεν έχουν τέλος για την καυστική παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, "Τα κορίτσια με τα Μαύρα", καθώς μετά από τα πυρά της μητρόπολης Ξάνθης, ο μητροπολίτης Πάτρας Χρυσόστομος απέστειλε αποδοκιμαστική επιστολή στον δήμαρχο της πόλης και ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του πολιτιστικού οργανισμού της πόλης, το ανέβασμα της παράστασης ακυρώθηκε.

Το συγγραφικό δίδυμο έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές."

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος στην επιστολή του στον δήμαρχο της πόλης ανέφερε ότι η παράσταση θίγει το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών.

Στη συνέχεια σε έκτακτη συνεδρίαση του πολιτιστικού οργανισμού της πόλης, το ανέβασμα της παράστασης (στις 3 και 4 Σεπτέμβρη) υπό την αιγίδα του δήμου ακυρώθηκε.

Σε επιστολή τους, οι  Ρήγας - Αποστόλου κάνουν λόγο για μία απόφαση που βασίστηκε σε "ένα παραληρηματικό μανιφέστο σκοταδισμού και ψευδών στοιχείων" και κατηγορούν μητρόπολη και δήμο ότι δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έργο για να δουν σε τι αναφέρεται.

"Αν το θεατρόφιλο κοινό πίστευε ότι αυτά που λέμε εμείς είναι προσβλητικά για εαυτόν και την πίστη του, δεν θα χρειαζόταν εσάς ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ για να μας δώσει ψήφο αρνητική. Και όποιος θρησκευτικός άρχων παριστάνει ότι δεν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας και της Μοναστηριακής ζωής, τότε πολύ απλά υποκύπτει στο αμάρτημα της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΥ!", συνεχίζει η επιστολή - κόλαφος.

Και το συγγραφικό δίδυμο καταλήγει "ας ανάψει λοιπόν την πυρά ο Μητροπολίτης - έτσι κι αλλιώς, πολλοί πριν από αυτόν έχουν κάψει βιβλία- ούτε αυτό μας κάνει εντύπωση.  Θα 'μαστε εκεί Άγιε Πατέρα για να αναφωνήσουμε όλοι μαζί “ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 1967”".