Στο Θάνο Τοκάνη το βραβείο Χορν

Δημοσίευση: 22/03/2011 12:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
618 προβολές

O Θάνος Τοκάκης είναι ο νικητής του φετινού βραβείου «Δημήτρης Χορν» για την ερμηνεία του ως Σερ Άντριου στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν παρέλαβε από τον περυσινό νικητή Μιχάλη Οικονόμου, σε μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία αλλά και εύθυμες πινελιές που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ (21 Μαρτίου) στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Πολύ χαρούμενος και συγκινημένος δήλωνε μετά τη διάκρισή του ο 11ος νικητής στη σειρά του βραβείου. «Δεν σκέφτηκα ποτέ να πάρω το βραβείο για να έχω καλύτερους ρόλους, ούτε σκέφτομαι το βραβείο σαν μία πολύ μεγάλη ευθύνη» δήλωσε, ωστόσο δεν αρνείται ότι πρόκειται για ιδιαίτερη τιμή και μία ξεχωριστή διάκριση που έρχεται σε μία ωραία στιγμή της καριέρας του, λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή (2005).

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σταμάτης Φασουλής ενώ για τον Δημήτρη Χορν μίλησε η Μάρω Κοντού.

Στο θεσμό του βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Υποψήφιοι ήταν και οι: Παναγιώτης Εξαρχέας, για το ρόλο του Πάτσυ στο «The new electric ballroom » του Έντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά («Θέατρο Χώρα-Μικρή Χώρα») και το ρόλο του Τζιμ στο «Chatroom» του Έντα Γουόλς, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου («Θέατρο Χώρα»).

και ο Παναγιώτης Μπρατάκος για το ρόλο του Φίλιπ στα «Ορφανά» του Λάιλ Κέσλερ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη («Αγγέλων Βήμα»).

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του 11χρονου θεσμού, που το επαμειβόμενο βραβείο θα απονεμηθεί χωριστά από το αντίστοιχο γυναικείο, το «Μελίνα Μερκούρη».