ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Άγνωστοι έβαλαν γκαζακια σε στρατολογικό γραφείο

16/09/2009 623 digitalcrete.gr

Ωστόσο, ήταν μια ενέργεια η οποία ήταν αρκετή για να τρομοκρατήσει τους περίοικους, οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους και βγήκαν έξω για να διαπιστώσουν τι συνέβη. Ήταν λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μαζί εύφλεκτο υγρό, εξωτερικά της κεντρικής εισόδου του κτιρίου που στεγάζεται το στρατολογικό γραφείο Ηρακλείου στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και καπετάν Μανόλη Μπαντουβά και προκάλεσαν την ανάφλεξή του. Οι εκρήξεις ήταν απανωτές, μιας και τα γκαζάκια άρχισαν να σκάνε το ένα μετά το άλλο.

Ο αξιωματικός που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα, αν και δεν αντιλήφθηκε την παρουσία τους και τη… δράση την οποία ανέπτυξαν στην είσοδο του κτιρίου, αμέσως μετά από την έκρηξη επενέβη άμεσα και έσβησε ο ίδιος τη φωτιά με τη χρήση ενός πυροσβεστήρα, πριν αυτή λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Οι δράστες βρήκαν το χρόνο και εξαφανίστηκαν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους. Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε και το μέγεθος της ζημιάς, το οποίο ήταν μικρό και σήμερα συνεργείο καθαρισμού αποκατέστησε όσα κατέστρεψαν οι δράστες.

Η ανησυχία πάντως είναι έκδηλη, καθώς υπάρχουν φόβοι τα κρούσματα τέτοιου τύπου να πληθύνουν και στο Ηράκλειο, κάτι που απεύχονται φυσικά τόσο οι αστυνομικές αρχές όσο και οι πολίτες.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.