ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Άρχισαν πάλι οι οργιώδεις νύχτες με αλκοόλ στα Μάλλια

23/07/2010 510 digitalcrete.gr

Το πρόβλημα αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, όπου εκδικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία υπόθεση απόπειρας κλοπής σε παραλία των Μαλίων. Τα όσα περιέγραψαν μάρτυρες και κατηγορούμενοι φανερώνουν πως μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, οι τουρίστες εκμεταλλεύονται την κάθε στιγμή για να συλλέξουν εμπειρίες και συχνά πέφτουν θύματα παράνομων πράξεων.

Απ' όσα ειπώθηκαν στη δικαστική αίθουσα προκύπτει ότι πάρα πολλοί μεθυσμένοι νεαροί που κάνουν τις διακοπές τους στα Μάλια περνούν τη νύχτα όχι στο ξενοδοχείο τους αλλά πάνω σε ξαπλώστρες στις παραλίες. Κατά την παραμονή τους εκεί ζευγάρια δεν διστάζουν να κάνουν έρωτα σε κοινή θέα, ενώ οι περισσότεροι εξαιτίας της μέθης δεν μπορούν ν' αντιληφθούν τους κινδύνους που υπάρχουν και πέφτουν συνήθως θύματα κλοπής.

Ο δήμαρχος Μαλίων Κωστής Λαγουδάκης, αν και δεν είχε ενημερωθεί για το πρόσφατο περιστατικό και τα όσα συνέβησαν στην παραλία της περιοχής του, δήλωσε στην «Τ» ότι δεν μπορεί ν' αποκλείσει ότι συνέβησαν όλα αυτά. Αλλωστε, η κατάσταση είναι γνωστή και γι' αυτό η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την αστυνομία και τους επιχειρηματίες των Μαλίων προσπαθεί να έχει στραμμένη την προσοχή της στα παραλιακά σημεία, για την αποφυγή καταστάσεων εκτός ελέγχου, όπως είχε συμβεί προηγούμενα χρόνια. «Αυτά τα φαινόμενα δεν εμφανίζονται για πρώτη φορά» είπε ο κ. Λαγουδάκης και συνέχισε: «Συμβαίνουν τη νύχτα από ανθρώπους που εκδηλώνουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Νεαρούς που πάνε μεθυσμένοι στη θάλασσα και ερωτοτροπούν σε παραλίες. Αυτό, όμως, είναι φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται σε περιοχές με μεγάλη υπερσυγκέντρωση ανθρωπίνου κεφαλαίου». Σύμφωνα με το δήμαρχο, η ιδιαιτερότητα στα Μάλια είναι ότι καταναλώνοντας κάποιος αλκοόλ, έχει μειωμένες αντιστάσεις και μπορεί να γίνει εύκολο θύμα. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και σημείωσε ότι φέτος δεν έχει δεχτεί καμία καταγγελία για έκτροπα. Τα προηγούμενα χρόνια όταν συνέβαινε κάτι, υπήρχαν παρεμβάσεις από το δήμο αλλά και κινητοποιήσεις από επιχειρηματίες της περιοχής. Μάλιστα, ο δήμος είχε ζητήσει από τα ξενοδοχεία που είναι κοντά στις παραλίες να τοποθετήσουν προβολείς για ν' αποτρέπονται παράνομες πράξεις.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.