Αυστηροί έλεγχοι για αλκοτέστ σε όλη την Κρήτη

Δημοσίευση: 19/05/2010 11:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
482 προβολές

Με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την πραγματοποίηση αλκοτέστ στοχεύει η αστυνομία να πατάξει το φαινόμενο των μεθυσμένων οδηγών στους δρόμους του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Ηδη τα πρώτα δείγματα κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικά, με το περασμένο Σαββατοκύριακο να πραγματοποιούνται συνολικά 377 έλεγχοι στο πλαίσιο της πραγματοποίησης γενικών αστυνομικών ελέγχων και στοχευμένων εξορμήσεων για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Τα κλιμάκια της αστυνομίας και της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός, ευελπιστώντας ότι σε συνδυασμό με την αύξηση της αστυνομικής δύναμης στις τουριστικές περιοχές της Χερσονήσου και των Μαλίων το φαινόμενο θα περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ηδη επί μονίμου βάσεως στο Ηράκλειο κινούνται τρία με τέσσερα κλιμάκια, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν και πραγματοποιούνται οι γενικευμένες επιχειρήσεις, αυτά φτάνουν τα επτά, με τη συμμετοχή της ΟΕΠΤΑ και των Περιφερειακών Τμημάτων, πέρα από τους άνδρες της Τροχαίας!

«Εκτός από τις πάγιες δράσεις θα υπάρχουν και έκτακτες, όπως αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου, στοχεύοντας σε ορισμένες παραβάσεις, μια από τις οποίες είναι και η μέθη. Θα υπάρχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ουκ ολίγα κλιμάκια, με σκοπό τον έλεγχο των δρόμων από τους μεθυσμένους παραβάτες» τονίζει ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Μεσοδιακάκης δηλώνει ότι στόχος είναι φέτος να ελεγχθεί η κατάσταση τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις τουριστικές περιοχές του νομού για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που αποτελεί βασική αιτία για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύνολο 377 ελέγχων, 54 έγιναν στο Ηράκλειο, 240 στο Ρέθυμνο, 43 στο Λασίθι και 40 στα Χανιά.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα και 139 έλεγχοι σε καταστήματα για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα νόμιμα και αν λειτουργούν βάσει των κανονισμών υγιεινής.