Γυναικολογική επιπλοκή αιτία του θανάτου της 33χρονης

Δημοσίευση: 30/04/2009 10:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
794 προβολές

Σε γυναικολογική επιπλοκή και συγκεκριμένα σε αιμορραγία που προκλήθηκε λόγω ρήξης που υπέστη η μήτρα οφείλεται ο θάνατος της 33χρονης γυναίκας από το Ηράκλειο της Κρήτης και του εμβρύου της.

Αυτό διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης από τη νεκροτομή που έκανε στην γυναίκα ο οποίος επισήμανε πως τέτοια επιπλοκή συμβαίνει όταν η εγκυμονούσα έχει υποβληθεί σε καισαρική τομή δύσκολου τύπου, δηλ. με κάθετες τομές, σε προηγούμενη γέννα, γεγονός που θεωρείται από τις σπάνιες περιπτώσεις στα χρονικά.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις οι ουλές δεν αντέχουν την πίεση της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα να σπάνε και αν δεν αντιμετωπισθούν έγκαιρα να επέρχεται το μοιραίο.

Πηγή: cosmo.gr