Όπλα και σφαίρες, καμουφλαρισμένα μέσα σε τηλεοράσεις, ηχεία και άλλες οικιακές συσκευές, εντόπισαν χθες το πρωί οι υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων, σε έλεγχο ρουτίνας ενός κοντέινερ από την Αμερική.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση των όπλων από το Τελωνείο των Χανίων, η οποία τελείωσε αργά χθες το απόγευμα, εντοπίστηκαν: 7 κυνηγετικά όπλα, 4 πολεμικά όπλα, 13 πιστόλια, εκ των οποίων τα 3 περίστροφα, γκλοπ, σπαθιά, 4.400 σφαίρες πολεμικών όπλων, καθώς και εκατοντάδες φυσίγγια και βολίδες.
Το κοντέινερ ήρθε από το Ηράκλειο όπου ξεφορτώθηκε και στη συνέχεια μεταφορτώθηκε από το Τελωνείο Ηρακλείου στο Τελωνείο των Χανίων απ' όπου και θα εκτελωνιζόταν στον χανιώτη ιδιοκτήτη του.
Ο παραλήπτης, ένας επαναπατριζόμενος Χανιώτης, ο οποίος ήταν και αποστολέας του φορτίου, συνελήφθη και διενεργείται προανάκριση.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος του Τελωνείου στη Σούδα κ. Κωνσταντίνος Καρέλας, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι:
"Κατά τις 11 η ώρα κάναμε έλεγχο σ' ένα κοντέινερ που περιείχε οικοσκευή, που ήρθε από Αμερική ενός επαναπατριζόμενου και στον έλεγχο ρουτίνας που κάναμε βρίκαμε κατ' αρχήν ένα αρκετά μεγάλο κιβώτιο με σφαίρες πιστολιών και πολεμικών όπλων.
Μετά από αυτό κάναμε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλη την οικοσκευή, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται. Έχουμε βρει αρκετά πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, πολεμικά όπλα, περίστροφα κ.λπ., κρυμμένα μέσα σε τηλεοράσεις, μέσα σε ηχεία και σε άλλες τέτοιες συσκευές".
Ο κ. Καρέλας τόνισε ότι η προανάκριση συνεχίζεται και θα ακολουθήσει η διαδικάσια του αυτόφωρου.
Πηγή: haniotika-nea.gr