Όλη η ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους της Κρήτης

Δημοσίευση: 11/03/2010 05:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
653 προβολές

Η ασφάλεια των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας είναι ο πρώτος και ο μεγάλος στόχος του νέου γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Φώτης Γεωργόπουλος, στη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά ανάμεσα στον ίδιο και τους νέους αστυνομικούς διευθυντές των νομών του νησιού, ζήτησε από όλους να εστιάσουν στα φαινόμενα της μικροεγκληματικότητας και της εγκληματικότητας, τα οποία πλήττουν την τοπική κοινωνία και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στους πολίτες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης εστίασε στα προβλήματα που εντοπίζονται σε κάθε περιοχή του νησιού, κάνοντας τις επισημάνσεις του αρχικά και δίνοντας εντολές αργότερα προς τους αστυνομικούς διευθυντές για τον τρόπο που θα επιτύχουν στο έργο τους.

Εντολή του κ. Γεωργόπουλου ήταν όλοι οι αστυνομικοί να βγουν στους δρόμους, στις γειτονιές και στα χωριά της ενδοχώρας, κάνοντας όσο γίνεται αισθητή την παρουσία τους. Ετσι αναμένεται άμεσα όλες οι ομάδες της τοπικής αστυνομίας να κυκλοφορούν ακόμη περισσότερο σε αστικά κέντρα και χωριά.

«Το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές του νησιού θα "χτυπηθεί" μόνο με την ένστολη παρουσία» είπε, μιλώντας στην «Τ» ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος ζητά από τους αστυνομικούς υπαλλήλους να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί στο έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να υπάρξει μείωση των δυσάρεστων και κατακριτέων φαινομένων.

Ο ίδιος, άριστος γνώστης της καθημερινότητας και της πραγματικότητας του νησιού, από την πρώτη του θητεία ως αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου -και μάλιστα σε μια περίοδο για το νησί εξαιρετικά δύσκολη- γνωρίζει πλέον πολύ καλά τι χρειάζεται για να επιτευχθεί η αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας.

Η νέα ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε οι κάτοικοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους -κάτι που έχουμε δει να γίνεται στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από ένοπλες περιπολίες πολιτών- και τρέχει να προλάβει τα χειρότερα.

Οπως δήλωσε, άλλωστε, ο κ. Γεωργόπουλος, άμεση προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των πολιτών. Συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να ξαναβγούν στη δημοσιότητα εικόνες όπως αυτές από τα χωριά της Μεσαράς, όπου οι κάτοικοι με τα όπλα στους ώμους έκαναν περιπολίες τα βράδια. Αντίθετα, όπως τονίζει θέλει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο έργο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά μέσα στα όρια της νομιμότητας και της λογικής.

«Η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε στη διάθεσή τους και ζητάμε τη συνδρομή τους, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργόπουλος.