Δεκατρείς γιατρούς και καθηγητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, καθώς ο Εισαγγελέας Ηρακλείου τους παρέπεμψε με την κατηγορία σύστασης παράνομης λειτουργίας απογευματινών ιατρείων εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας διοικητικός υπάλληλος είχε αναλάβει να κλείνει τα απογευματινά ραντεβού των γιατρών, υποκαθιστώντας τη γραμματεία του νοσοκομείου, ραντεβού που οι ασθενείς πλήρωναν έναντι αδράς αμοιβής για να εξεταστούν.
Ο εισαγγελέας Ηρακλείου μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε ο ίδιος, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να εξεταστούν πολλοί γιατροί, έκρινε ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.