Παρέμβαση της κ.Σχοιναράκη για την βάση Γουρνών

Δημοσίευση: 17/09/2009 06:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
608 προβολές

Ακολουθεί η επιστολή - παρέμβαση της κ.Σχοιναράκη στον Πρωθυπουργό για την αξιοποίηση της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Να σταματήσει κάθε μονομερής ενέργεια της Κ.Ε.Δ. σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, που θα δημιουργήσει τετελεσμένα, καθώς η Νομαρχιακή Αρχή δε θα δεχτεί αποφάσεις αντίθετες προς τις θέσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ζητά με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, που κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ., η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.
Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής της η κ. Σχοιναράκη αναφέρει:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το έργο μας, θέσαμε ως προτεραιότητα στην πολιτική μας την αξιοποίηση του χώρου της Πρώην Αμερικανικής Βάσης των Γουρνών, σε συνεργασία με το Δήμο Γουβών και τους φορείς του Νομού. Η βούλησή μας αυτή αποτυπωνόταν και στο πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη του Νομού, που επικυρώθηκε από τους πολίτες.

Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμφωνήσαμε σε ξεκάθαρες προτάσεις για την αξιοποίηση της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης μέσα από ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους τοπικούς φορείς.

Στις επανειλημμένες συναντήσεις μας, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με τους εκπροσώπους της Κ.Ε.Δ., έγιναν αποδεκτές οι θέσεις μας με τη διαβεβαίωση ότι:
a) Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Γουρνών Α.Ε. “ΕΙΡΗΝΗ”, θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος διαχείρισης και ανάπτυξης του χώρου.
β) Οι συγκεκριμένες προτάσεις μας για την αξιοποίηση του χώρου που υπεβλήθησαν,  θα αξιολογηθούν μέσα σε πνεύμα συναίνεσης για την ικανοποίηση  των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
γ) Θα αποσταλούν από την Κ.Ε.Δ. προτάσεις για «χρήσεις γης» για τη μελέτη ΣΧΟΟΑΠ, αφού οι προτάσεις μας συμβαδίζουν με τη στρατηγική ανάπτυξης του χώρου.
δ) Θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις ήπιας μορφής για αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
ε) Κάθε ενέργεια για αξιοποίηση θα είναι αποτέλεσμα κοινής μας συνεργασίας και βέβαια δημόσιας και ανοικτής διαβούλευσης.
Ωστόσο, παρά τις παρεμβάσεις και τις επιστολές μας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. καταθέτει σε δημόσια παρέμβασή του σε συνέδριο στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ., την πρόθεση της Κ.Ε.Δ. για αξιοποίηση του χώρου με ΣΔΙΤ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,


Έπειτα από τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι δε θα δεχτούμε  τετελεσμένα και αποφάσεις αντίθετες με τις θέσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να σταματήσει κάθε μονομερής ενέργεια της Κ.Ε.Δ. που θα δημιουργήσει τετελεσμένα, αφού είναι  προεκλογική περίοδος και οι πολίτες θα αποφασίσουν για όλα.

Προσβλέποντας στις άμεσες ενέργειες σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.