Οριστικά στην τελική της ευθεία βρίσκεται η δίκη για τις υποθέσεις που αφορούν κατοίκους των Ζωνιανών, αφού σήμερα ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα κληθεί να συνεδριάσει για να ανακοινώσει την απόφασή του.
Πρώτος αγόρευσε ο δικηγόρος Ηρακλείου, κ. Αντώνης Γρηγοράκης, ο οποίος εκπροσωπεί έναν 20χρονο κατηγορούμενο για τη συμμετοχή του στη σπείρα των ΑΤΜ, αλλά και την εγκληματική οργάνωση. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική για τις κατηγορίες για τις κλοπές των ΑΤΜ, αλλά καταδικαστική για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Ο δικηγόρος του σημείωσε στην αγόρευσή του πως είναι αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ ο εισαγγελέας δεν αναγνωρίζει ενοχή στις υποθέσεις των ΑΤΜ, προτείνει συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ σημείωσε ακόμα πως ο εντολέας του δεν έχει σχέση με τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.
Στη συνέχεια αγόρευσε ο δικηγόρος Αθηνών, κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος εκπροσωπώντας τους πελάτες του σημείωσε πως δεν αποδείχτηκε και αυτό προκύπτει και από την πρόταση του εισαγγελέα, ότι οι εντολείς του ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. Για κανέναν από τους πελάτες του δεν έχει προταθεί η ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξη Κούγια, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνεδριάσει και μέσα στις επόμενες μέρες θ’ ανακοινώσει την απόφαση. Δεν αποκλείεται, δε, η απόφαση να ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Απριλίου.