Συνελήφθη 50χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου

Δημοσίευση: 24/02/2008 02:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1697 προβολές

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 50χρονος ιατρικός επισκέπτης στα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για απάτη σε βάρος ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου, που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του το πρωί του Σαββάτου (23/2), άνδρες της ασφάλειας ανακάλυψαν και κατάσχεσαν βιβλιάρια συνταγογραφήσεων του δημοσίου και σφραγίδες γιατρών.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν 19 σφραγίδες γιατρών, κυρίως ψυχιάτρων και ψυχολόγων καθώς και 34 συνταγολόγια ασθενών. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφραγίδες ήταν πλαστές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τα βιβλιάρια, δεδομένου ότι ένα μόνο είχε πάνω αριθμό μητρώου ενώ όλα τα άλλα ονόματα χωρίς φωτογραφίες των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, ο 50χρονος συνταγογραφούσε φάρμακα, τα προμηθευόταν δωρεάν, επιβαρύνοντας το δημόσιο και στην συνέχεια τα πουλούσε.

Πηγή: cosmo.gr