Σύσκεψη είχε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, με τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον από κοινού καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στην εκλογική διαδικασία των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, στην οποία σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία εμπλέκονται οι Δήμοι.
Παράλληλα, ζητήσαμε από το Πρωτοδικείο οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών για την ημέρα των εκλογών να τοποθετηθούν από τις δημοτικές αρχές, όπως ακριβώς ορίζει η νομοθεσία και το άρθρο 63. Έτσι λοιπόν, ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα γνωρίζει ότι η διαδικασία ορισμού γραμματέων κινείται με βάση τη νομοθεσία. Παράλληλα, επειδή ο ΟΤΕ δέχεται τηλεγραφήματα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για τα κόμματα, εμείς σε μια συνεργασία με τους δήμους θα συνεχίσουμε και σε ότι αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων που σχετίζονται με την καταμέτρηση των σταυρών των υποψήφιων βουλευτών. Είναι πολύ σημαντικό τα αποτελέσματα να βγαίνουν υπεύθυνα και έγκυρα και βεβαίως έγκαιρα. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αγωνία των υποψήφιων βουλευτών την ημέρα των εκλογών.
Φέτος, για πρώτη φορά γίνεται πανελλαδικά μια πιλοτική εφαρμογή αποστολής των αποτελεσμάτων με SMS απευθείας από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η εφαρμογή θα είναι πιλοτική περίπου στο 20% των εκλογικών τμημάτων σε κάθε νομό - για το νομό Ηρακλείου δηλαδή περίπου 102 με 103 εκλογικά τμήματα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διαθέτουν ένα ειδικό κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα ενεργοποιήσουν την ημέρα των εκλογών, για να ενημερωθεί το Υπουργείο και η εταιρία που έχει αναλάβει την έκδοση των αποτελεσμάτων. Ο κωδικός ενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων από τα οποία θα δοθούν τα εκλογικά αποτελέσματα θα ανοίξει μπροστά στην εφορευτική επιτροπή την ώρα που θα δίνονται τα αποτελέσματα. Όμως, παράλληλα με την πιλοτική αυτή εφαρμογή η αποστολή των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί και σε αυτά τα εκλογικά τμήματα με τον παραδοσιακό τρόπο».