Ζευγάρι Ηρακλειωτών διακινούσε ποσότητες κάνναβης

Δημοσίευση: 13/03/2009 12:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
637 προβολές

Ένα ακόμη χτύπημα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ηρακλείου, με τη σύλληψη ενός ζευγαριού στην κατοχή του οποίου βρέθηκε περίπου μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης, κρυμμένη ακόμη και στα βαζάκια για το αλατοπίπερο.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, αφού είχαν συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση του ζευγαριού, παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η γυναίκα, ηλικίας 41 ετών, διατηρούσε σπίτι στο Τσαλικάκι, στο οποίο πήγαινε τακτικά ο άνδρας ηλικίας 53 ετών, οικοδόμος στο επάγγελμα, όπου παρέμενε για μερικές ώρες και έφευγε έπειτα, πιθανότατα φορτωμένος με το… εμπόρευμα για να το προμηθεύσει στα στέκια του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί όμως σταμάτησαν το φερόμενο ως δράστη για έλεγχο στην περιοχή του Παγκρήτιου Σταδίου, για να βρουν στην κατοχή του, τέσσερις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 108 γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ. Αμέσως μετά από τα ευρήματα αυτά, οι άνδρες της Δίωξης κατευθύνθηκαν στο σπίτι της 41χρονης, στο οποίο έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών ακόμη και μέσα σε οικιακά σκεύη, επιμελώς κρυμμένα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 συσκευασίες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 400 γραμμαρίων.

Φετινή σοδειά: Η ποσότητα της κάνναβης που εντοπίστηκε αξίζει να σημειωθεί πως είναι φετινής σοδειάς και πάρα πολύ καλής ποιότητας, κάτι που σημαίνει ότι το προϊόν πωλούνταν πανάκριβα, αποκομίζοντάς τους μεγάλα κέρδη. Οι δύο συλληφθέντες με άλλα λόγια έκαναν «χρυσές δουλειές» από την εμπορία της κάνναβης. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα χθες το πρωί, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα το πρωί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή. Οι ίδιοι πάντως δήλωσαν ότι δεν είναι έμποροι, αλλά χρήστες και ότι η ποσότητα της κάνναβης που βρέθηκε προοριζόταν για προσωπική χρήση.

Πηγή: tolmi.gr