Αμυντικός του ΟΦΗ «μετακομίζει» στο Κέιπ Τάουν

Δημοσίευση: 07/11/2019 01:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2247 προβολές

@capetowncityfc

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής κάνει το βήμα για να φύγει από την Ελλάδα και μάλιστα για να πάει πολύ μακριά… ως τη Νότιο Αφρική. Ο λόγος για τον 27χρονο πρώην αμυντικό του ΟΦΗ, Γιάννη Ποτουρίδη. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποτουρίδης βγαίνει εκτός συνόρων. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί για διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων για την ιταλική Νοβάρα Κάλτσιο και την πολωνική Μιετζ. 

Ο Ποτουρίδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, με τη φανέλα του οποίου έκανε την επαγγελματική του αρχή τη σεζόν 2010-11. Την επόμενη χρονιά έπαιξε δανεικός στον Πλατανιά, ενώ το 2013 πήρε μεταγραφή για τη Νοβάρα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τον Πανθρακικό, την ΑΕΛ και τα τελευταία 2 χρόνια έπαιζε βασικός με τον ΟΦΗ

Φεύγοντας από το ελληνικό πρωτάθλημα ο 27χρονος αφήνει το ΟΦΗ να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η παλιά ομάδα του Ποτουρίδη στα 9 παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν έχει σημειώσει 5 νίκες, μία ισοπαλία και 3 ήττες. Δύσκολα τα πράγματα  για την επόμενη αγωνιστική και το στοίχημα της bwin για τη Superleague δείχνει ήττα για την κρητική ομάδα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ. Στην κορυφή της βαθμολογίας για το πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, με δύο πόντους διαφορά. Αήττητες βαδίζουν οι δύο μεγάλες ομάδες έχοντας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες ο Ολυμπιακός και 6 νίκες και 3 ισοπαλίες ο ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά λοιπόν αποτελούν παρελθόν για τον Ποτουρίδη από φέτος, καθώς θα αγωνίζεται για την Κέιπ Τάουν Σίτι, στη μακρινή Νότιο Αφρική. Μια πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία ήρθε έπειτα από την πρωτοβουλία του Έλληνα ιδιοκτήτη της νοτιοαφρικανικής ομάδας, Γιάννη Κομίτη. Ο Κομίτης είχε παρακολουθήσει την πορεία του Ποτουρίδη και βρήκε το τηλέφωνο του από τον πρώην συμπαίκτη του Χρήστο Αραβίδη. Αφού ήρθαν σε επαφή, ο Έλληνας αμυντικός είπε το «ναι» και μετακόμισε σε άλλη ήπειρο.

Ο ίδιος ο Ποτουρίδης εξήγησε πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, καθώς πρόκειται για μια χώρα πολύ μακρινή και σκέφτηκε αρκετά τη μετακόμιση λόγω της οικογένειας του. Τελικά όμως έδωσε τη θετική απάντηση και σήμερα δηλώνει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι περίμενε. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που κάποιος Έλληνας παίκτης αγωνίζεται σε ποδοσφαιρική ομάδα της Νοτίου Αφρικής. «Κάποιοι λένε ότι η Νότιος Αφρική απέκτησε το δικό της Greek Freak», ανέφερε με χιούμορ ο Ποτουρίδης. 

Στόχος του Ποτουρίδη στην καινούργια του ομάδα είναι να τη βοηθήσει να πάει ψηλότερα στη βαθμολογία, καθώς τα τελευταία χρόνια τερματίζει στην 3η ή 4η θέση. Έχοντας σαφές κενό στην άμυνα, η επιλογή του Έλληνα αμυντικού δεν ήταν τυχαία και έρχεται για να καλύψει αυτή την αδυναμία και να επιτρέψει την Κέιπ Τάουν Σίτι να φτάσει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.