Custom CMS vs Open Source CMS

Δημοσίευση: 13/10/2015 09:10
Συντάκτης: Μανώλης Βαρούχας
1073 προβολές

Πλέον, η ανάπτυξη των περισσοτέρων ιστοσελίδων που κατασκευάζονται σήμερα, βασίζονται σε κάποιο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου γνωστό και ως CMS.

Ποιά είναι όμως τα κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου cms, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η κατασκευή και κατ’ επέκταση η διαχείριση περιεχομένου του εκάστοτε site.

Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα CMS χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα Custom CMS, τα οποία κατασκευάζονται για να καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες μια εταιρίας και στα Open Source CMS τα οποία έχουν κατασκευαστεί από διάφορες κοινότητες παγκοσμίως, παρέχοντας ανοικτό κώδικα.

Αυτό που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε σε αυτό το σημείο, είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που συναντάμε στην κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες, για να γίνουν περισσότερο κατανοητοί οι λόγοι που θα επιλέγαμε μια από τις δύο.

Αρχικά, ας δούμε τα θετικά των Open Source CMS. Η ανάπτυξη ενός site με Open Source CMS έχει χαμηλότερο κόστος για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι απαιτείται λιγότερος χρόνος υλοποίησης και ο δεύτερος είναι ότι δεν απαιτείται πολύ δουλειά από πλευράς του developer, αφού η πλατφόρμα του website παρέχεται έτοιμη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που παρέχει ένα Open Source CMS, είναι ότι λόγο της ευρείας χρήσης τους από αρκετό κόσμο, πολλά λειτουργικά λάθη (bugs), εντοπίζονται και διορθώνονται άμεσα από διάφορους developers παγκοσμίως, αφού ο κάθε ένας μπορεί να έχει πρόσβαση στον κώδικα.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στην ιστοσελίδα της imonline.