Εποχιακή εργασία και ασφάλεια μετά από έναν τραυματισμό

Δημοσίευση: 20/01/2020 05:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2079 προβολές

Πολλοί εργοδότες στη Κρήτη αλλά και σε άλλα νησιά, προσλαμβάνουν πρόσθετη εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών για να βοηθήσουν την αυξημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Έτσι λοιπόν αν εργάζεστε ώς ένας τεχνικός στην Αθήνα ή ακόμα και αν εργάζεστε σε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα υπάρχει η πιθανότητα να αφήσετε την πόλη σας για ένα μεγαλύτερο εισόδημα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την ατομική σας ακεραιότητα κατά την διάρκεια της εργασίας.

Οι εποχικοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού λόγω έλλειψης κατάρτισης και εμπειρίας, γι’ αυτό και οι εργοδότες πρέπει να προστατεύουν τους εποχιακούς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι εργοδότες έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τους εργαζομένους από κινδύνους στο χώρο εργασίας. Οι εργοδότες έχουν κατά κύριο λόγο την πρωταρχική ευθύνη να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στο χώρο εργασίας. Ωστόσο, οι οργανισμοί στελέχωσης πρέπει όχι μόνο να ερευνούν επιμελώς τους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία, αλλά και να εξασφαλίζουν ότι οι προσωρινά εργαζόμενοι λαμβάνουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας και άλλες διασφαλίσεις.

Αν και όσοι απασχολούνται εποχιακά, δικαιούνται τα ίδια με τους μόνιμους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, εάν τραυματιστείτε ως εποχικός εργαζόμενος ίσως να χρειαστεί να συμβουλευτείτε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα ή ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη μπορεί να σας φανεί χρήσιμος ανάλογα με το που κατοικείτε.

Εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, εποχιακοί εργαζόμενοι υπάρχουν και τον χειμώνα. Η χειμερινή περίοδος παρουσιάζει ένα μοναδικό σύνολο κινδύνων, ειδικά για εκείνους που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.Μερικά από τα πιο κοινά είδη τραυματισμών κατά τις χειμερινές διακοπές περιλαμβάνουν τραυματισμούς από το ψύχος, η κόπωση μπορεί επίσης να έρθει σε ακραίες θερμοκρασίες. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν συχνά διαλείμματα και να παραμένουν ενυδατωμένοι.

Οι εργαζόμενοι μπορεί επίσης να τραυματιστούν από κάψιμο ή από πτώση. Οι εργαζόμενοι που βάζουν τα φώτα των Χριστουγέννων και άλλες διακοσμήσεις ενώ βρίσκονται σε μια σκάλα βρίσκονται σε κίνδυνο πτώσης. Άλλοι κίνδυνοι πτώσης περιλαμβάνουν κορδόνια επέκτασης και ολισθηρούς διαδρόμους.

Γενικά, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι την ώρα που είμαστε στην δουλειά μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεκτικοί αλλά και να γνωρίζουμε ποιά είναι τα δικαιώματα μας.