Ιδέες εκγύμνασης που δεν είχες σκεφτεί

Δημοσίευση: 21/01/2020 10:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2352 προβολές

Η γυμναστική δεν είναι μόνο ένα σχέδιο στο οποίο ξεκινάτε, μαζί με μια διατροφή, για να χάσετε βάρος. Είναι μια δια βίου αγάπη για άσκηση που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καλή υγεία και τη σωματική διάπλαση που θέλετε. Συγκεντρώσαμε ορισμένες ρουτίνες και ιδέες προπόνησης για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την άσκηση τρόπο ζωής.

Ιδέες και προτάσεις προπόνησης για αρχάριους

Ως άσκηση δεν θεωρείται μόνο το να τρέχετε ή το να ιδρώνετε. Κάθε ευκαιρία να συμμετέχετε σε δραστηριότητες μετράει ως άσκηση!

Εάν αισθάνεστε άβολα τη μετάβαση σε ένα γυμναστήριο, τότε η γυμναστική στο σπίτι με 10 ασκήσεις για τέλειο σώμα είναι μια λύση. Μια άλλη λύση είναι τα 10 λεπτά περπάτημα, δύο φορές την εβδομάδα. Μια άλλη σπουδαία δραστηριότητα είναι η κηπουρική, μια υποτιμημένη μορφή άσκησης που συμβάλει και στη μείωση του στρες. Αν νιώθετε πιο τολμηροί, σκεφτείτε το καράτε, τον χορό κτλ.

Πάνω απ’ όλα όμως, απολαύστε τις δραστηριότητες που επιλέγετε, αλλά μην καταπιέζετε τον εαυτό σας να συνεχίσει μαζί τους αν δεν το θέλετε. Θυμηθείτε ότι ο στόχος σας είναι να χτίσετε έναν υγιεινό και ασφαλή οργανισμό φροντίζοντας τον εαυτό σας και μειώνοντας το άγχος.

Ιδέες και προτάσεις προπόνησης μέτριας δυσκολίας

Σκεφτείτε ένα άθλημα ή οποιοδήποτε είδος ομαδικής δραστηριότητας. Πολλοί άνθρωποι που δεν είναι αθλητές, αγαπούν τα ομαδικά αθλήματα επειδή συνδυάζουν την άσκηση και της κοινωνική αλληλεπίδραση.

Όμως, εάν τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν είναι για σας, τότε δοκιμάστε την καλλισθενική γυμναστική. Η καλλισθενική γυμναστική στο Fitnovation Gym είναι μια μορφή άσκηση που δεν απαιτεί εξοπλισμό, γυμνάζεστε μόνο με το σωματικό σας βάρος. Φυσικά, για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Fitnovation Gym για να σας λύσουν οι ειδικοί οποιαδήποτε απορία.

Και πάλι θα αναφερθούμε πως αυτό που πάνω απ 'όλα αξίζει, είναι το να επικεντρωθείτε, στο να δώσετε στον εαυτό σας την δυνατότητα να απολαύσει την άσκηση.

Ιδέες και προτάσεις προπόνησης για προχωρημένους

Αν είστε εξοικειωμένοι με την γυμναστική τότε πιθανόν να την έχετε βάλει στην καθημερινή σας ρουτίνα. Μια συμβουλή ίσως θα ήταν ότι για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, βρείτε δραστηριότητες που απολαμβάνετε, αντί να επιλέγετε εκείνες που καίνε θερμίδες.

Για παράδειγμα, αρχίζετε να βαριέστε τη συνήθη διαδρομή ή το γυμναστήριο; Αν ναι, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ανακαλύψει τα οφέλει μιας χαλαρής ποδηλασίας ή να κολυμπήσετε.

Σε οποιοδήποτε στάδιο και αν βρίσκεστε, να θυμάστε πως ένας υγιής οργανισμός χτίζεται με συστηματική άσκηση και σωστή διατροφή. Αν δεν τα πηγαίνετε εξαιρετικά με την διατροφή σας τότε αναζητήστε για φυσικά προϊόντα που θα σας δώσουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χάνετε λόγω κακής διατροφής. Εξερευνήστε το Νshop.gr, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με πληθώρα από τέτοια τρόφιμα για να πάρετε μια ιδέα για το πως μπορείτε να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον εαυτό σας.

Συνεχίστε την καλή δουλειά! Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια υγιή, ευχάριστη ρουτίνα άσκησης, αναμιγνύοντας προκλητικές δραστηριότητες με χαλαρωτικές εμπειρίες. Αν βαρεθείτε, αλλάξτε τη ρουτίνα άσκησης με δημιουργικές νέες δραστηριότητες αλλά ποτέ να μην την εγκαταλείψετε.