Οι καλύτεροι περίπατοι στην Αθήνα

Δημοσίευση: 25/01/2020 09:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2683 προβολές

Για πολλούς, η Αθήνα κατέχει μια χαοτική γοητεία που την καθιστά έναν δυναμικό προορισμό και μια επιλογή για εκδρομές στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί είτε σας αρέσει η τέχνη, η ιστορία, το φαγητό όλα μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα στην Αθήνα. Μια πτυχή της Αθήνας που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι προσφέρει εξαιρετικά μέρη για περιπάτους.

Θαυμάστε την θέα από τον Λυκαβηττό

Ανεβάσαμε λίγο τον πήχη ψηλά, αλλά τα μονοπάτια που διασχίζουν το λόφο είναι ιδανικά για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα πάνω από την πόλη. Είτε επιλέξετε το χωματόδρομο είτε επιλέξετε τον δρόμο, μπορείτε να σταματάτε κάθε λίγο για να ξεκουράζεστε αλλά και να θαυμάζετε τη θέα.

Υπέροχος πεζόδρομος γύρω από την Ακρόπολη

Χωρίς καμία αμφιβολία ο πιο γραφικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας είναι εκείνος κατά μήκος των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου. Κατά τον περίπατο σας μπορείτε να απολαύσετε μια εντυπωσιακή θέα στον ιερό βράχο, τις γύρω περιοχές και το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα Σαββατοκύριακα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι και η ατμόσφαιρα μοιάζει εορταστική. Απολαύστε τα αρώματα και γεύσεις της με μια οργανωμένη περιήγηση με τα πόδια στην Αθήνα. Θα ενθουσιαστείτε!

Απολαύστε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ενώ σε αυτή την περίπτωση επί της ουσίας μιλάμε για έναν “εσωτερικό” χώρο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σας διασκεδάσουν. Το πράσινο γύρω από το κτίριο είναι ιδανικό για να καθίσετε στο γρασίδι λες και είστε στη φύση. Τις καλοκαιρινές μέρες, υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Μια βόλτα στο τεχνητό κανάλι θα σας προσφέρει ένα αναζωογονητικό αεράκι, ή απολαύστε μια παράσταση στην Όπερα.

Περπατήστε κατά μήκος της ακτογραμμής

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει υπέροχες βόλτες κατά μήκος της ακτής. Είτε θέλετε να βουτήξετε τα πόδια σας στο νερό είτε είστε εκεί για την θέα θα μείνετε ευχαριστημένοι με την αίσθηση που θα σας προσφέρει το τοπίο. Εκτός από τον περίπατο, ενδείκνυται και η ποδηλασία.

Δείτε τον Υμηττό

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην κλείσουμε την λίστα με το τι να δω στην Αθήνα, με τον Υμηττό. Με ένα πλούσιο οικοσύστημα διαφόρων ειδών πουλιών, ένα εκτεταμένο δίκτυο από μονοπάτια, ερείπια εκκλησιών και σπηλαίων και λιγότερο από 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, ο Υμηττός είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη για απόδραση των Αθηναίων. Ένας από τους πιο γραφικούς περιπάτους ξεκινάει από το μοναστήρι της Καισαριανής, έπειτα, ακολουθήστε το μονοπάτι που οδηγεί στην εκκλησία Αναλήψεως, μέχρι το ανακαινισμένο εκκλησάκι των Ταξιαρχών, από όπου η θέα της πόλης και της θάλασσας απλώς κόβει την ανάσα.