Πώς να βρω έναν καλό δικηγόρο

Δημοσίευση: 23/01/2020 08:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
3508 προβολές

Η εύρεση ενός καλού δικηγόρου μπορεί να είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε μια νομική υπόθεση.

Εστιάστε τις προσπάθειές σας στην εξεύρεση δικηγόρου που να έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα στο παρελθόν. Πάρτε χρόνο να βρείτε τον σωστό δικηγόρο, καθώς είναι πιο πιθανό έτσι να κερδίσετε την υπόθεση.

Προσδιορίστε το είδος του δικηγόρου που χρειάζεστε.

Είναι πάντα προτιμότερο να εντοπίσετε έναν πληρεξούσιο που έχει εξειδικευμένη εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της πρακτικής που αφορά την περίπτωσή σας για παράδειγμα το οικογενειακό δίκαιο στο οποίο ένας δικηγόρος χειρίζεται θέματα όπως το διαζύγιο και διατροφή, η υιοθεσία, η κηδεμονία, η επιμέλεια τέκνων ή νόμος περί σωματικών βλαβών, όπου ο δικηγόρος χειρίζεται περιπτώσεις που περιλαμβάνουν ιατρικά λάθη, τροχαία ατυχήματα και τυχόν τραυματισμό σε πρόσωπο που μπορεί να είναι λάθος άλλου.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να βρείτε δικηγόρο εξοικειωμένοι με τα δικαστήρια και τους νόμους της χώρας στην οποία ζείτε. Αυτό θα επιτρέψει στον δικηγόρο σας, να εκπροσωπεί καλύτερα τα ενδιαφέροντά σας.

Δείτε κριτικές σχετικά με τους δικηγόρους που βρήκατε ότι σας καλύπτουν.

Πολλές ιστοσελίδες προσφέρουν δωρεάν σχόλια σχετικά με δικηγόρους, ενώ άλλες επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας σε άτομα με χαμηλό εισόδημα. Διασταυρωμένες αναφορές σε περισσότερους από έναν ιστότοπους θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε μεροληψίας σε κριτικές που θα βρείτε.

 

Γράψτε τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε.

Μπορείτε γενικά να μάθετε τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τον δικηγόρο στο διαδίκτυο, όπως μπορείτε να μάθετε για κάθε επαγγελματία είτε είναι ένας υδραυλικός με 24ωρη εξυπηρέτηση είτε είναι ένα εστιατόριο που θέλετε να πάτε.

Περιοριστείτε σε προσωπικές ερωτήσεις, ρωτήστε δηλαδή για θέματα που σχετίζονται με συγκεκριμένη περίπτωση. Ο πληρεξούσιος δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να απαντά σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και δεν πρέπει να ακούγεται διστακτικός ή αβέβαιος.

Επιλέξτε έναν πληρεξούσιο που να αισθάνεστε άνετα μαζί του.

Εκτός από την εμπειρία και την ισχυρή γνώση του νόμου, επιλέξτε έναν πληρεξούσιο που νομίζετε ότι θα συνεργαστείτε καλά. Αν ο δικηγόρος, σας κάνει να μην αισθάνεστε άνετα, πρέπει να επιλέξετε κάποιον διαφορετικό για να σας εκπροσωπήσει. Επίσης, εξετάστε πόσο καλά ο δικηγόρος απάντησε στις ερωτήσεις σας. Εάν δίσταζε, διαλέξτε κάποιον άλλο. Εάν περισσότεροι από ένας δικηγόροι έχουν τα προσόντα που ψάχνετε, θα πρέπει να επιλέξετε εκείνον που αισθάνεστε πιο άνετα.