Πόσο υγιές είναι ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ

Δημοσίευση: 24/01/2020 07:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2777 προβολές

Πόσο υγιές είναι ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ; Θα πούμε αρκετά! Αλλά πριν τρέξετε προς την κοντινότερη κάβα ποτών με ποικιλία από κρασιά, για να προμηθευτείτε το αγαπημένο σας μπουκάλι, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε και τις ευεργετικές ιδιότητες του.

Νέα έρευνα σχετικά με τον τρόπο που το κρασί μπορεί να μας επηρεάσει έχει δείξει ότι η κατανάλωση μέχρι και έξι ποτηριών την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι ενώ η κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ο κίνδυνος αυτός “εξαφανίζεται” μετά από 24 ώρες σε εκείνους που έχουν κατανάλωση μόνο ένα ή δύο ποτήρια κρασί. Μετά την πάροδο των 24 ωρών, η μέτρια πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, τη σωστή  λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την πήξη.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι η «ρεσβερατρόλη» μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, επειδή έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει τα κατεστραμμένα κύτταρα που μπορούν να οδηγήσουν σε ορισμένους τύπους καρκίνου.

Η ρεσβερατρόλη καταστέλλει μόρια που προκαλούν φλεγμονή και ενώσεις στο αίμα που παρεμποδίζουν την παραγωγή ινσουλίνης, βοηθώντας έτσι να ζούμε περισσότερο και πιο υγιεινά. Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, διαπίστωσαν επίσης ότι η ρεσβερατρόλη μείωσε την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2 και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ωστόσο, η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων αλκοόλ μακροπρόθεσμα φαίνεται να αυξάνει τόσο τα επίπεδα της χοληστερόλης HDL (χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας), τη λεγόμενη καλή χοληστερόλη, όσο και τη μείωση των θρόμβων του αίματος. Επομένως μην χάνετε χρόνο, αγοράσετε online τα καλύτερα ελληνικά κρασιά που θα συμβάλλουν στην καλή σας υγεία αλλά και θα σας χαλαρώσουν από μια κουραστική ημέρα.

 

Τέλος, εκτός από την πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια άλλη ένωση που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια που ονομάζεται «piceatannol» έχει την ικανότητα να εμποδίζει τις διαδικασίες που προκαλούν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Επιπλέον, μια μελέτη του 2014 του Πανεπιστημίου του Hohenheim στη Γερμανία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος μπορεί να το κάνουν ευκολότερο με το να πίνουν λευκό κρασί καθώς είναι ένας από τους καλύτερους λιποδιαλύτες.

 

Άρα, αν πίνετε αλκοόλ, να το κάνετε με μέτρο.