Τα καλύτερα φεστιβάλ εκδηλώσεις και συναυλίες πoυ δεν πρέπει να χάσεις αυτό τoν χειμώνα!

Δημοσίευση: 01/07/2023 11:07
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1238 προβολές

Unsplash

Αυτό τον χειμώνα ετοιμάσου να ζήσεις μοναδικές στιγμές. Μπορεί η θερμοκρασία να πέφτει, ωστόσο γρήγορα θα ξανά ανέβει με τις προτάσεις που σας έχουμε ετοιμάσει για φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την χώρα. Έτσι, για αυτό τον λόγο θα δούμε μαζί παρακάτω μια λίστα με top εναλλακτικές προτάσεις για έναν γεμάτο χειμώνα.

Φεστιβάλ Κινηματoγράφου - Θεσσαλoνίκη  

Αν είσαι λάτρης τoυ κινηματογράφου και των ταινιων, το φεστιβάλ κινηματογράφου της  Θεσσαλονίκης είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να είσαι ανυπόμονος/η. Από προσωπική εμπειρία που είχαμε με το 64ο Φεστιβάλ κινηματογράφου, μπορούμε να πούμε ότι μείναμε εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση. Είναι ένα διεθνές φεστιβάλ το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Νοέμβριο, ενώ κάθε Μάρτιο γίνεται και το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες σε πρώτη προβολή, γίνονται αφιερώματα και κάθε χρόνο υπάρχει και διαφορετική θεματολογία την οποία τιμά η οργάνωση του φεστιβάλ. 

Εκτός από την προβολή ταινιών και τα αφιερώματα υπάρχει και διαγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο απονέμονται βραβεία σε παραγωγές από όλο τον κόσμο.

Οι Μωμόγεροι - Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε φέτος! - Κοζάνη

Είναι η μέρα μετά τα Χριστούγεννα και θέλετε απλά να αράξετε στον καναπέ και να δείτε βιντεάκια, να παίξετε καζίνο της Netbet ή Candy Crush;

Σας έχουμε μια καλύτερη ιδέα που οι κάτοικοι της βόρειας Ελλάδας θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Στην Ελλάδα έχουμε πολλά παραδοσιακά δρώμενα ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το δρώμενο των μωμόγερων είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Λαμβάνει χώρα σε 8 δήμους της Κοζάνης και είναι αφιερωμένοι στον Θεό Μώμο που ήταν Θεός του γλεντιού και της καλοπέρασης. Το δρώμενο περιλαμβάνει χορό από σπίτι σε σπίτι, διάφορους χαρακτήρες που πειράζουν τον κόσμο (νύφη, διάβολος, στρατιωτικός, γιατρός, γριά) και πολύ φαγητό που ετοιμάζει το κάθε σπίτι για να κεράσει στον κόσμο που αποφάσισε να συμμετέχει στο δρώμενο.

Θα περάσετε σίγουρα τέλεια!

Imany - Voodoo Celo - Αθήνα

Ξεκινάμε δυναμικά με μια συναυλία που την ξεχωρίσαμε από όλες τις άλλες, και πιστέψτε μας υπάρχουν αμέτρητες αξιόλογες επιλογές αυτό τον χειμώνα στην χώρα μας. 

Η Imany που έχει γίνει γνωστή λόγω των πολύ μεγάλων επιτυχιών της ‘Don’t be so shy’ και ‘You will never know’ έρχεται στο Christmas Theatre στις 25 Οκτωβρίου. Η έθνικ τραγουδίστρια θα μας τραγουδησει τεράστια ποικιλία τραγουδιών από ποπ μέχρι και ρέγκε. 

Την συνοδεύουν μια ορχήστρα με έγχορδα που δένουν υπέροχα με την σαγηνευτική φωνή της. Στα υπέρ, η εξαιρετικά χαμηλή τιμή στα εισιτήρια που ξεκινάνε από τα 13€. 

Unsplash

ΔΕΘ - Θεσσαλονίκη

Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που γίνεται κάθε μέσα Σεπτεμβρίου, σε λίγα χρόνια συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και είναι μια έκθεση στην οποία σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει. Κάθε χρονιά υπάρχει μια τιμώμενη χώρα στην οποία είναι αφιερωμένη η έκθεση εκείνης της χρονιάς. 

Η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη expo της χώρας και κάθε χρόνο προσελκύει όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στη ΔΕΘ έχουμε δει αμέτρητες καινοτομίες για πρώτη φορά (ο πρώτο ραδιοφωνικός και ο πρώτο τηλεοπτικός σταθμός), υπάρχει έκθεση με τα πιο hot μοντέλα αυτοκινήτων, ενώ δεν λείπει και το ενδιαφέρον  για τον επιχειρηματικό κόσμο με expo πολλών κλάδων της τεχνολογίας και της βιομηχανίας. 

Τέλος, δεν γίνεται να μην πούμε για τις συναυλίες που λόγω των λίγων ημερών που κρατάει η ΔΕΘ, μπορεί να έχουμε σε 3 μέρες 10 ή και 20 κορυφαίους καλλιτέχνες των οποίων τη μουσική μπορείτε να απολαύσετε στον συναυλιακό χώρο της έκθεσης.