Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Δημοσίευση: 20/09/2019 12:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
593 προβολές

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς πραγματοποίησαν δωρεάν 390 ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις, το διήμερο 13 & 14 Σεπτεμβρίου

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζοντας το ταξίδι του επισκέφτηκε στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου το Ηράκλειο Κρήτης.  

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, δεκάδες παιδιά, διαφόρων ηλικιών, επισκέφθηκαν τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και εξετάστηκαν δωρεάν στα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία του κινητού πολυϊατρείου. Αρωγοί της προσπάθειας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την παροχή δωρεάν ιατρικών & οδοντιατρικών εξετάσεων σε παιδιά, είναι οι εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι, που προσφέρουν με όλη τους την αγάπη τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους.  

Για ακόμα μία φορά το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε περιπτώσεις παιδιών που έχρηζαν περαιτέρω υποστήριξης.

Συγκεκριμένα:

Στον Δήμο Ηράκλειου, από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, εξετάστηκαν δωρεάν 124 παιδιά και υλοποιήθηκαν 390 παιδιατρικές, οφθαλμολογικές ,ωτορινολαρυγγολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά 15 γιατροί/ οδοντίατροι.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ευχαριστεί θερμά, τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, τους εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους που στελέχωσαν το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», τον Δήμο Ηρακλείου για την εξαιρετική συνεργασία, την Τροχαία Ηρακλείου για την ομαλή προσέλευση του πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην πλατεία Ελευθερίας, και τους εθελοντές του Οργανισμού που βοήθησαν σημαντικά να υλοποιηθεί η δράση αυτή.

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ-ΠΕ) που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Οργανισμό,  και με αφορμή την 7η εκδήλωση τους με θέμα την υγεία, φρόντισαν σε συνεργασία με τον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο να ζητήσουν για δεύτερη χρονιά τις προληπτικές μονάδες μας οι οποίες παρέχουν δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Μινωικές Γραμμές για τη μεταφορά του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Κρήτη και στα Super Market Χαλκιαδάκης για την κάλυψη των εξόδων του πολυϊατρείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση Προληπτικής  Ιατρικής: http://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-me-provlimata-igeias:prolptiki-iatriki/