ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Έκθεση ΖΟRΜΠΑΣ: Λόγια και Εικόνες στο Μουσείο Καζαντζάκη

15/07/2026 6 digitalcrete.gr
Πρόγραμμα εκδήλωσης
31/07/2026 31/10/2026
ώρα έναρξης 18:30
Το Μουσείο Καζαντζάκη παρουσιάζει την έκθεση «ΖΟRΜΠΑΣ: Λόγια και Εικόνες», βασισμένη στο graphic novel ΖΟRΜΠΑΣ - πράσινη πέτρα ωραιοτάτη του Soloύp, των εκδόσεων Διόπτρα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης ΖΟΡΜΠΑΣ την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 18:30 στον Πολυχώρο του Μουσείου «Κλεοπάτρα Πρίφτη».

Ιδιαίτερη στιγμή των εγκαινίων θα αποτελέσει η παραχώρηση και επίσημα των πολύτιμων αυτών τεκμηρίων από τον Soloύp στο αρχείο του Μουσείου Καζαντζάκη.

Η εμβέλεια της έκθεσης ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Ως συνέχεια του αφιερώματος του Μουσείου, το φθινόπωρο του 2026 o Soloύp και το graphic novel ΖΟRΜΠΑΣ, μετά από την επίσημη πρόσκληση από το Κέντρο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου (CUADD) του Πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) και την υποστήριξη του Μουσείου Καζαντζάκη, θα ταξιδέψουν στο Μεξικό με παρουσιάσεις και διαλέξεις στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γουαδαλαχάρα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.