Festival del cinema Italiano

Δημοσίευση: 07/10/2014 09:10
Συντάκτης: digitalcrete.gr
2076 προβολές

Ελάτε μαζί μας σε μια ενδιαφέρουσα θεματική-χρονολογική (επαν)ανακάλυψη του ιταλικού κινηματογράφου, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα.

Σε ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία, τον πολιτισμό, τα συναισθήματα, τις ελπίδες, τους φόβους της ‘Belpaese’, με οδηγούς μεγάλους σκηνοθέτες και ερμηνευτές που διαμόρφωσαν την ιστορία της μεγάλης οθόνης στην Ιταλία και πέρα απ’ αυτήν. Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εμπειρία γιατί πιστεύουμε ότι το ιταλικό σινεμά είναι το πιο αξιόλογο προϊόν του ‘Made in Italy’.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

BELLISSIMA • 2/10/14

Σκηνοθεσία / Regista: Luchino Visconti

Ηθοποιοί / Attori: Anna Magnani, Walter Chiari, Tina Apicella, Gastone Renzelli, Tecla Scarano. 

Ιταλία / 1951 / 102’

Ο σκηνοθέτης Alessandro Blasetti ψάχνει ένα μικρό κορίτσι για την ταινία του. Για να βεβαιωθεί ότι θα επιλέξει την κόρη της, η μητέρα, μια προλετάρια νοσοκόμα, κάνει κάθε δυνατή θυσία μέχρι που τελικά συνειδητοποιεί ότι κάτι τέτοιο δεν αξίζει τον κόπο. Μέσα από την εκπληκτική ερμηνεία της Anna Magnani, ο Visconti διηγείται την αληθινή ζωή απλών ανθρώπων, με μια ματιά πάντα διαυγή, κάποιες φορές ανελέητη.

IL SORPASSO • 9/10/14 

Σκηνοθεσία / Regista: Dino Risi

Ηθοποιοί / Attori: Vittorio Gassman, Catherine Spaak, Jean-Louis Trintignant, Luciana Angiolillo, Claudio Gora. 

Ιταλία / 1962 / 108'

Δύο περιστασιακοί φίλοι, ένας ντροπαλός φοιτητής και ένας ανώριμος σαραντάχρονος, περνούν μαζί ένα σαββατοκύριακο περιπλανώμενοι με το αυτοκίνητο στην εξοχή ανάμεσα στη Ρώμη και την Τοσκάνη. Οι χαρακτήρες αποκαλύπτονται καθώς οι ώρες περνούν γρήγορα με την εναλλαγή χαράς, κωμικών καταστάσεων και συχνά μελαγχολίας, ως το τέλος .…. Το αριστούργημα της χρυσής εποχής της ιταλικής κωμωδίας.

LA STRADA • 16/10/14
Σκηνοθεσία / Regista: Federico Fellini
Ηθοποιοί / Attori: Giulietta Masina, Anthony Quinn, Richard Basehart, Aldo Silvani, Lidia Venturini.
Ιταλία / 1954 / 108'

Η Gelsomina είναι ένα φτωχό και ευαίσθητο κορίτσι του χωριού, πουλιέται από την οικογένειά της στον τσιγγάνο Zampano, ένα κτηνώδη και δειλό καλλιτέχνη τσίρκου. Αντιδρώντας στη βία και την εκμετάλλευση η Gelsomina αποφασίζει κάποια στιγμή να σπάσει τα δεσμά της. Η μοιραία συνάντησή της με τον Τρελό, ένα περιπλανώμενο, σχοινοβάτη, πείθει την Gelsomina να μην φύγει... Μια από τις καλύτερες ταινίες του μεγάλου μαέστρου Federico Fellini.




IL PICCOLO DIAVOLO • 23/10/14
Σκηνοθεσία / Regista: Roberto Benigni
Ηθοποιοί / Attori: Roberto Benigni, Walter Matthau, Nicoletta Braschi, Stefania Sandrelli. Ιταλία / 1988 / 106'

Ένας Αμερικανός ιερέας που ζει στην Ιταλία καλείται να ξορκίσει μια δαιμονισμένη.
Ο εξορκισμός έχει επιτυχία αλλά ένας θεότρελος διαβολάκος, που θέλει να γνωρίσει τις χαρές της ζωής των ανθρώπων, μπαίνει αναπάντεχα στη δική του ζωή. Μια ακαταμάχητη κωμωδία, με ξεκαρδιστικούς διαλόγους κι απίθανες σκηνές γέλιου από το φαινομενικά αταίριαστο μα υπέροχο ζευγάρι Benigni - Matthau.

 

 




LE CONSEGUENZE DELL'AMORE • 30/10/14
Σκηνοθεσία / Regista: Paolo Sorrentino
Ηθοποιοί / Attori: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini, Raffaele Pisu,
Angela Goodwin. • Ιταλία / 2004 / 100'

Ο Titta Di Girolamo, ένας μυστηριώδης, μοναχικός πενηντάρης, ζει εδώ και οκτώ χρόνια, σε ξενοδοχείο μιας μικρής, ελβετικής πόλης στο καντόνι Ticino. Κομψός, φαινομενικά πλούσιος αλλά χωρίς καμία επίδειξη πλούτου. Ένας άνθρωπος που κρύβει ανομολόγητα μυστικά τα οποία θα αποκαλυφθούν σταδιακά μέσα από τον αυξανόμενο έρωτά του για το κορίτσι του μπαρ του ξενοδοχείου. Είναι η δεύτερη ταινία του Paolo Sorrentino, ίσως η πιο όμορφη.