Οικολογική καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους

Δημοσίευση: 08/02/2016 03:02
Συντάκτης: archived
2152 προβολές

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Παρ/μα Κρήτης, θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Οικολογική καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους», του γεωπόνου Γιώργου Βλοντάκη, έκδοση του Συνεταιρισμού Παραγωγών – Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων “ΓΑΙΑ -ΣΥΝΠΕ”.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου, στη Λεωφόρο Πλαστήρα 10 (είσοδος από το πάρκινγκ στην οδό Γιαννίκου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.45 Προσέλευση.

19.00 Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Προγραμματισμού- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Διαφάνειας- Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ινιωτάκη.

19.10 Παρουσίαση του βιβλίου από τον Παπαηλιάκη Μιχάλη, γεωπόνο στη Διεύθυνση Αγροκτήματος του ΤΕΙ Κρήτης και μέλος του Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων “ΔΗΩ”.

19.30Ομιλία της Διαλυνά Ιωάννας, Τεχν. Γεωπονίας, Πτυχιούχο MSc στη  βιολογική γεωργία και βιοκαλλιεργήτριας με θέμα: “Η βιολογική γεωργία στην πράξη”.

19.50 Παρουσίαση του Βλοντάκη Γιώργου, συγγραφέα του βιβλίου, γεωπόνου, περιβαλλοντολόγου και οικοκαλλιεργητή.

20.10 Ερωτήσεις, προτάσεις, διάλογος.

Συντονισμός εκδήλωσης: Λασηθιωτάκη Αικατερίνη, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου και Γενική Γραμματέας του  ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν γενικότερα τη βιολογική γεωργία. Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε πολίτες που θέλουν να καλλιεργήσουν μικρές εκτάσεις με λαχανικά για αυτοκατανάλωση, όσο και σε επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές.