Το Ακρωτήρι του Φόβου(Cape Fear)

Δημοσίευση: 29/01/2014 12:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1977 προβολές

Το Ακρωτήρι του Φόβου(1991) είναι ένα πολύ καλό θρίλερ που γύρισε ο Martin Scorcese με πρωταγωνιστές τους Nick Nolte, Robert de Niro, Jessica Lange, Juliette Lewis και άλλους. Η ταινία είνα remake της ομώνυμης ταινίας του 1962 με τους Robert Mitchum, Gregory Peck. Αυτοί οι δυο μεγάλοι ηθοποιοί παίζουν και στη τταινία του 1991, προφανώς σε άλλους ρόλους.

Πριν ο Μάρτιν Σκορσέζε αποφασίσει να το διασκευάσει, ξεπερνώντας το, το «Ακρωτήρι του Φόβου» ήταν ένα ασπρόμαυρο νουάρ θρίλερ που υποδεχόταν τα 60s με την τόλμη μιας βίαιης πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Η ταινία
Μετά την αποφυλάκισή του ο Max Cady (Robert Mitchum), ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που πέρασε 8 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, φτάνει στην πόλη που ζει ο πρώην δικηγόρος του, Sam Bowden (Gregory Peck). Ο Cady είχε καταδικαστεί για ένα σεξουαλικό έγκλημα. Σκοπός του τώρα είναι να βασανίσει τον Bowden και την οικογένειά του, εισχωρώντας σιγά-σιγά στη ζωή τους, παίρνοντας εκδίκηση. Μια εκδίκηση που στόχος της θα είναι η οικογένεια του δικηγόρου, η γυναίκα του Peggy (Polly Bergen) κι η 14χρονη κόρη του Nancy (Lori Martin).
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μ. Σκορτσέζε με τους: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Νικ Νόλτε, Ρόμπερτ Μίτσαμ



Ημερομηνία:    Δευτέρα, 10 Φεβρουαριου,20:30 & 22:30
Τοποθεσία:    Κινηματογράφος Αστόρια, Πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο
Είσοδος:    Κανονικό: 6 ευρώ Φοιτητικό: 4 ευρώ Άνεργοι δωρεάν