Ημερίδα με θέμα: Διατήρηση, χρήση και αξιοποίηση της Κρητικής χλωρίδας

Δημοσίευση: 30/11/2015 11:11
Συντάκτης: archived
471 προβολές

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) σας προσκαλεί σε ημερίδα που διοργανώνει στο Ηράκλειο, 2 Δεκεμβρίου, και στο Ρέθυμνο, 4 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνης, αντίστοιχα.

Οι ημερίδες διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου ECOPLANTMED: "Οικολογική χρήση ιθαγενών φυτών για περιβαλλοντική αποκατάσταση και αειφορική ανάπτυξη στην περιοχή της Μεσογείου" και το θέμα είναι "Διατήρηση, χρήση και αξιοποίηση της Κρητικής χλωρίδας". Απευθυνόμαστε σε όσους ασχολούνται με τη διατήρηση, περιβαλλοντική αποκατάσταση, έργα πρασίνου και τη φυτική παραγωγή, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης ειδών της τοπικής χλωρίδας και τοπικού γενετικού υλικού σε έργα πρασίνου και αποκατάστασης, καθώς και η προώθηση της παραγωγής τους από τα φυτώρια (ιδιωτικά και δασικά). Θα είναι μια ευκαιρία να πληροφορηθείτε για τα αποτελέσματα του έργου ECOPLANTMED και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και προκλήσεις σχετικά με τη χρήση και παραγωγή ιθαγενών φυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ECOPLANTMED, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.ecoplantmed.eu/el. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η τελική εκδήλωση του ECOPLANTMED θα πραγματοποιηθεί στο ΜΑΙΧ, Χανιά, στις 17 Δεκεμβρίου 2015. Σύντομα θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Πρόγραμμα ημερίδας